blog ini akan di buka semula dalam tempoh

Thursday, December 01, 2011

gadis terakhirku (tolong sediakan tisu)






cik sushi : bak tisu!!! woo~ woo~ sob.. sob..

Wednesday, November 30, 2011

wajah lelaki idaman






cik sushi : err..zureen bagi pendapat secara ikhlas. bukan demand oke?

Wednesday, November 23, 2011

rezeki si lalat






cik sushi : btw, tahniah Harimau Malaysia! err. khairul fahmi tu single tak? ke still dengan dahlia teck tu? haha

Monday, November 14, 2011

seluar dalam







cik sushi : okay, tengah study sungguh-sungguh ni! huh!

Friday, November 11, 2011

hebat sangat? jom sebut betul-betul!







cik sushi : err.. gurau je. jangan marah. haha~

Tuesday, November 08, 2011

sketsa aidiladha (flash)







cik sushi : tak lawak ke? ok. abaikan. haha. btw, awak boleh berkenalan dengan pelakon-pelakon utama tu dengan cara klik nama dia.. hehehe

Sunday, November 06, 2011

salam kemaafan dari zureen untuk semua




Asalammualaikum. salam damai, salam sejahtera, salam perpaduan, salam 1 malaysia, salam ukhuwah, salam sillaturrahim, salam aidiladha, salam korban, salam sembelih, salam-bersalaman. haha.

dikesempatan ini, zureen ingain memohon kemaafan, dari hujung rambut sampai hujung kuku kaki. mana lah tahu ada yang tersinggung dengan cara zureen komen entri anda semua. ataupun ayat-ayat yang kurang senang ketika zureen berblogwalking. bukan semua orang boleh terima cara kita kan?

zureen pun nak minta maaf sekiranya ada di antara entri zureen yang membuatkan anda berasa tidak senang dan mungkin menyampah untuk membacanya. tapi, percayalah, semua itu hanya rekaan dan apa yang terlintas di dalam otak zureen. tidak berniat untuk mengaibkan dan melukakan hati sesiapapun!

zureen juga nak ajak awak semua datang rumah. ada open house ni. meh lah! hahaha. bye!

Friday, November 04, 2011

tagged question ini NAJIS!







cik sushi : tag kepada sesiapa yang membaca! boleh kan? kan?

Tuesday, November 01, 2011

Saturday, October 29, 2011

lelaki yang takkan dibuat menantu!

amboi, panjang tak tajuk flash tu? nak tahu? baca dan tekan sajalah.


cik sushi : hehe. semua ni sekadar pandangan ikhlas je. jangan sentap sudah~

Thursday, October 27, 2011

entri khas - dijamin best (kot?)



Assalammualaikum.
Lama rasanya zureen tak buat flash kan? bukannya apa, memang sibuk dengan kuliah. lagi-lagi bila exam nak dekat ni. untuk menghilangkan rasa rindu anda terhadap flash-flash yang zureen buat, zureen dah kumpulkan semua hasil flash dalam blog ni dan buat satu entri khas untuk anda. tapi, zureen tak muatkan semua, zureen ambik 5 hasil flash yang best je. hehe. selamat membaca!

p/s : kalau ada butang or symbol 'next' kat flash tu, tekan je. baru leh page seterusnya. faham kan? :)




ENTRI FLASH 1 : KUTUK ORANG PAKAI KANTA LEKAP!

kali ni zureen nak share dengan anda hasil pemerhatian zureen terhadap orang yang pakai kanta lekap ni. 
jangan marah tau!










ENTRI FLASH 2 : ZUREEN NAK MAIN DENGAN BLOGGER


hai semua!
hahahha! saspen tak baca tajuk entri tu?
hari ni zureen nak main promo-promo blog orang,
  di samping main game dengan anda semua.
haha!
actually, zureen nak bagi mesej special punya dekat anda semua!
especially FOLLOWERS zureen!
nak tau apa mesej tu?
jom main game dekat bawah ni! hehehhee

cara main :
klik je huruf-huruf tu untuk membentuk satu ayat.
awak ada 4 percubaan je.
kalau gagal, awak dah kira 'BUNUH' zureen!












ENTRI FLASH 3 : NAK MASUK MEMINANG?

 



cik sushi : yang last tu macam hampeh kan? hahah! sila jangan maki. ;)  


ENTRI FLASH 4 : ENTRI BALAS TERBLOG.COM "BESTNYA JADI PEREMPUAN!"





ENTRI FLASH 5 : ZUREEN NAK MAIN DENGAN BLOGGER EDISI DUA!



cara main : 

drag and drop baju-baju tu mengikut kreativiti anda
permainan ni tidak melibatkan pakaian seperti baju dalam dan seluar dalam ye?


HAVE FUN! 


cik sushi : ada masa, zureen buat lagi. :)

Monday, October 24, 2011

entri khas untuk ANTI MAN UNITED!



saya, sebagai salah seorang wakil kepada peminat-peminat MAN UNITED, dengan ini akan membuat satu entri khas untuk mereka-mereka yang tidak berapa gemar, benci, pendek kata - Anti Man United. Bahawasanya :

1. Tottenham Hotspurs 4-1 Manchester United 1995/96 (we won the league)
2. Southampton 6-3 Manchester United 1996/97 (we won the league)
3. Newcastle United 5-0 Manchester United 1996/97 (we won the league)
4. Chelsea 5-0 Manchester United 1999/00 (we won the league)
5. Manchester United 1-4 Liverpool 2008/09 ( we won the league)
6. Manchester United 1-6 Manchester City 2011/12 (no need to mention) ;D

 GLORY-GLORY MAN UNITED :)

 cik sushi : chelsea vs. QPR pe cer? ;p

Thursday, September 22, 2011

"saya berani memperkenalkan skandal saya kepada anda semua" - zureen

apa yang anda perlu lakukan hanyalah 
mengisi tempat kosong dengan cara -
'mengklik' huruf-huruf tersebut. 
Peluang hnya diberikan 4 kali sahaja. 
selamat mencuba!!
jumlah skandal yang anda perlu cari adalah 3 orang. 



cik sushi : hehe. 

Saturday, September 17, 2011

otak kau berfungsi tak?!

TAHUKAH ANDA?

ktia mmapu membcaa apa sjaa aayt wlaaupn eajanyna baynk ynag sliap. Dnegan sayart hruuf peteama dan treakihr breada pdaa temapt ynag beutl. tiadk pelru membcaa hruuf dmei hruuf tetpai sebrais aayt selakigus. Heabtkan?

cik sushi : otak siapa yang berfungsi dengan baik, cer COMMENT! :D

Monday, September 12, 2011

PANIK SEMASA CANDLE LIGHT DINNER (PART II)!!!


sambungan.. :)




3. MEMAKAI PAKAIAN YANG SAMA
kamu fikir kamulah yang paling anggun dan cantik pada malam tersebut. tetapi, tanpa diduga sewaktu kamu menyusur masuk ke restoran tersebut, kelihatan ada seseorang yang memakai pakaian yang sama dengan kamu. malunya tidak terkata. sudahlah fesyen yang sama, warna pun sama.. si dia hanya tersenyum melihat reaksimu.

cara mengatasi : jangan menggelabah. buat tidak tahu sahaja. tidak ada salahnya kamu memakai baju yang sama. sekiranya si dia masih tersenyum, kamu perlu join sama tersenyum dan katakan padanya.. "baju yang saya pakai sekarang memang tengah menjadi pilihan. ini baru nampak satu mungkin ada lagi, jangan terkejut ya?"

4.MENUMPAHKAN MINUMAN
setelah khayal merenung mata antara satu dengan lain, kamu tiba-tiba berdebar dan menggelabah lalu menumpahkan minuman ke meja atau baju kamu.

cara mengatasi : ambil dan lapkan tetapi jangan terlalu kalut sehingga merosakkan yang lain. hati-hati dan lakukan dengan tenang. sambil itu kamu katakan padanya, "nasib baik tidak terkena baju awak, kalau tidak rasa bersalahnya saya.." cara ini dapat mengalihkan perhatiannya dari terus memerhatikan kekalutan kamu.

5.PERUT BERBUNYI
di saat berbual sambil mendengar muzik romantis yang sayup-sayup, tiba-tiba kedengaran muzik yang agak luar biasa dari perut kamu. mungkin kerana mahu terlalu kontrol sehingga kamu sanggup menahan kelaparan, akhirnya perut kamu pun berkeroncong.

cara mengatasi : relaks, tarik nafas sedalam-dalamnya dan jangan menggelabah..hehe buat sahaja seperti dia tidak mendengar apa-apa pun walaupun kamu pasti bunyi itu terlalu kuat dan hanya orang pekak sahaja yang tidak dapat mendengarnya. sekiranya dia hanya buat tidak tahu, mengapa kamu mahu membuka pekong di dada? tetapi, jika sekiranya si dia menegur kamu, kamu boleh katakan padanya "maaf ya, saya lapar lagi agaknya.."hehe..

cik sushi : akan bersambung lagi~ hihi

Thursday, September 08, 2011

PANIK SEMASA CANDLE LIGHT DINNER!!!


"SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN"





update! update!
zureen nak share tips yang boleh guna semasa anda mengalami beberapa situasi yang MEMALUKAN semasa dating, makan-makan, ataupun candle light dinner bersama kekasih!!!

pasti apa saja yang kamu lalukan semuanya dirasakan tidak kena. namun, jangan jadikan perasaan debarmu itu merosakkan makan malam yang penuh romantis.kamu perlu bersiap sedia mengatasi sebarang kemungkinan dan keberangkalian yang akan berlaku ketika candle light dinner kamu dan si dia berlangsung. zureen akan memberikan beberapa panduan untuk kamu menutup segala kekalutan itu. mari bersama-sama renungkan panduan atau tips di bawah agar kenangan yang romantis malam itu tidak akan menjadi kenangan yang paling kelakar dalam hidup kamu...!!

1. SALAH NAMA
dengan yakin dan manisnya kamu memanggil nama si ASHRAF (bukan nama sebenar) sedangkan namanya AMRI (bukan nama sebenar). oppsss! salah sebut. entah kenapa kamu secara tiba-tiba sahaja teringatkan ASHRAF, ex-boyfriendmu itu..

cara mengatasi : katakan kepadanya kamu seperti melihat teman sekampung kamu ASHRAF berlalu di hadapan kamu tadi. tetapi kamu tidak pasti sama ada betul atau tidak. katakan dengan penuh yakin agar ianya tidak menimbulkan sebarang tanda tanya.hehe.. boleh pakai kan?

2.MAKANAN TERLEKAT DI GIGI
senyuman manis kamu menjadi cacat kerana di gigi kamu ada terlekat cili atau sisa makanan.asyik sangat menikamati makanan sehingga tidak sedar ada benda yang memalukan kamu. lebih teruk lagi dengan selamba dia yang menegur kamu. argghhh~ malunyaaa!

cara menngatasi : tutup mulut dengan tangan sambil tersenyum. kemudian dengan selamba katakan padanya "tidak pernah terjadi seperti ini sebelum ini.mungkin ianya terjadi kerana mahu awak mengingati saya sampai bila-bila". atau sekiranya sudah terdesak katakan saja kamu memang ada tatu gigi. kelakarkan??!! hahaha.. (gelak besar macam iklan gigi palsu kat tv)

BERSAMBUNG.. HEHE~

Wednesday, August 24, 2011

jangan jadikan bikini sebagai baju raya anda!!!

asalammualaikum. 
sedar tak sedar, dah 13 hari zureen tak update blog. 
lama jugak kan? minta madf sangat-sangat kepada peminat-peminat FLASH zureen.
bukannya apa, dekat-dekat cuti raya ni busy siapkan assignment! lecturer suruh hantar before raya. so, agak busy sikitlah. sorry ye?

lagi satu zureen nak minta maaf kepada blogger-blogger yang ada add 'facebook' zureen dan zureen tak terapprove. better awak semua inbox zureen, bagitahu yang awak tu rakan blogger zureen. takut jugak nak approve orang yang kita tak kenal kan? :)



kepada anda yang termasuk dalam senarai 720 orang yang request ni, zureen minta maaf ya? inbox tau!!
so, apa tema baju raya tahun ni? jika tahun lepas zureen dan family pilih warna jingga, raya ni insyaAllah warna merah pula. garang tak? garang tak? grrrr! (haha~) jangan pakai bikini sudah~







perhatikan apa kasut/slipar yang zureen pakai masa 1st raya. 
'crocs kuning!' 
ingat lagi tak kenapa kasut raya zureen tiada? tak ingat? 
baca SINI!


cik sushi : ramadhan akan berlalu, entah sempat atau tidak kita 'jumpa' ramadhan akan datang.

Thursday, August 11, 2011

puasa : ada jugak pengikut syaitan yang terlepas!

merindui flash zureen?
hehe. zureen nak share sikit laa time-time puasa ni kan. 
tu dah memang tugas kita untuk saling ingat megingati. 
selamat berpuasa!





Friday, August 05, 2011

kenapa zureen bersedih?

kenapa hari ini saya bersedih?


senang jawapannya : masalah peribadi. 
percaya tak kalau zureen nyatakan bahawa tulisan di atas tu hasil luahan isi hati zureen?
saja buat cakar ayam supaya orang tak boleh baca.


"Ya Allah, Kau tabahkanlah hatiku. Tunjukkan aku jalan yang patut aku pilih. Sesungguhnya, Kaulah tempatku memohon pertolongan''

semoga esok mata zureen tidak bengkak lagi.
ais cube please~

Monday, August 01, 2011

1st day sahur, anda makan apa?

Assalammualaikum? :)

ramai orang tanya, mana doodle? mana flash? haha. sabar semua. zureen tengah struggle buat assignment ni. hehe. bila free nanti, zureen buat oke? jangan risau, zureen tak lupa kepada peserta bertuah yang join main dengan zureen hari tu. hehe.

baiklah, 1st day bersahur ni kan, awak semua makan apa? boleh kongsi tak? nak tahu apa yang zureen makan? scroll bawah lagi.























































































































































































bye-bye biskut marie! hehe.

Sunday, July 31, 2011

khairul fahmi che mat putus tunang??!!!!





Assalammualaikum semuanya :)



zureen nak share sikit pasal cerita tergempar ni. tak tahu laa sama ada anda semua dah tahu perkara ni atau tidak. bukannya apa, dulu-dulu, zureen pernah jugak termasuk dalam blog beliau kerana beliau dah buat satu entri khas pasal zureen yang kononnya peminat fanatik APEK a.k.a Khairul Fahmi Che Mat. nak tengok zureen dalam blog elia? klik SINI

dah siap terjah kan? oke, back to story. zureen pun terkejut jugak dengan khabar berita ni. mula-mula dulu tengok macam happy dan tiada masalah saja. tiba-tiba jadi macam ni pula kan? orang tua-tua kata, biasalah, dugaan semasa betunang ni memang dahsyat.

zureen pun tak tahu dan tak mahu membuat andaian. adalah salah APEK? elia?  salah reporter? blogger? ataupun sesiapa sahaja yang melemparkan fitnah mungkin sebab 'orang ketiga' yang menjadi salah satu isu panas sebelum kes APEK putus tunang ni? tak tahu. zureen tak mahu buat andaian.

menurut sumber, APEK putus tunang bukan pasal orang ketiga.

zureen bukan nak salahkan sesiapa, tapi manusia ni, kalau dah nampak c A yang dah berkahwin or bertunang, lepas tu makan lunch sama-sama dengan si B, mula lah nak gossip yang kononnya mereka ada skandal lah, apa lah kan?  sebaik-baiknya, kita siasat dulu.

sumpah bukan nak salahkan sesiapa, tapi, kita kena laa saling ingat-mengingati. takut-takut, apa yang kita tulis kat blog tu PENYEBAB keruntuhan hubungan seseorang kan? lebih-lebih lagi time ramadhan ni. seelok-eloknya buatlah amal, jangan nak lempar sesuatu tuduhan terhadap seseorang yang kesahihannya belum pasti. manalah tahu esok-esok kita pula yang kena kan?

zureen tak nak cerita panjang, anda tengok fesbuk cik elia ni sendiri :

klik untuk tumbesaran



Friday, July 29, 2011

wordless friday, ada kah?

ni semua SHARBINEE punya pasal. 



Wednesday, July 27, 2011

apa makna puasa bagi kamu?

ayu tak? ayu tak? hehe


Apa makna puasa? Mungkin lain orang, lain pengertiannya. Berbeza mengikut tahap pemikiran masing-masing. Zureen akan mengemukakan beberapa pendapat tentang 'berpuasa' ini dari aspek umur, pekerjaan, dan jantina.

BUDAK-BUDAK KATA, PUASA ITU..
"tak boleh makan dan minum waktu siang. Takut nanti mak ayah marah. Kalau puasa penuh, dapat duit raya lagi banyak. biasanya RM 1 untuk sehari puasa. kalau sebulan dan RM30! kayaaa!" - Adam, 7 tahun

LELAKI KATA, PUASA ITU..
"terpaksa berhenti merokok di waktu siang, tak boleh nak tengok awek seksi jalan-jalan depan mata seperti yang  lazim dilakukan semasa lepak bersama member sekerja pada waktu lunch" - Lukman, 23 tahun

"kena rajin pergi masjid sembahyang terawih. selalunya, dalam seminggu tu, sekali je pergi masjid (hari Jumaat)" - Khairul, 19 tahun

"time puasa ni laa kena cari duit lebih dan dijadikan sebagai duit raya untuk anak-anak yang puasa penuh. (mengeluh)'' - Hamzah, 37 tahun

WANITA KATA, PUASA ITU..
"kena stop mengumpat untuk sebulan. tak boleh pakai seksi-seksi" - Mira, 24 tahun

"berat badan akan susut seterusnya menjadi lebih langsing! yeay!!" - Bie, 23 tahun

"kena control nafsu lebih-lebih lagi time membeli kat bazaar ramadhan. kalau time berbuka tu, kadang-kadang lauknya macam makan untuk seminggu!" - Hanim, 28 tahun

BOS KATA, PUASA ITU..
"tak boleh maki hamun pekerja. kena selalu senyum dalam terpaksa walaupun staf tak buat kerja dan asyik hilang dari office" - Muhammad, umur rahsia (heh~)

SAYA KATA, PUASA ITU..
"sesuatu yang sangat menyeronokkan! lebih-lebih lagi bila bersahur dan berbuka bersama-sama family mahupun rakan-rakan di kampus!"

selamat menyambut bulan ramadhan semua!!

Thursday, July 21, 2011

anda budak nakal atau budak jahat?

 cik sushi : dah lama tak update. rindu zureen tak? hehe.

Sunday, July 10, 2011

zureen nak main dengan blogger (edisi dua)!

asalammualaikum semua!
sabar-sabar!
zureen tahu anda semua tidak sabar nak main game ni! haha~
game ni huduh tau..
baru belajar.
so, zureen buat dalam bentuk doodle saja.

cara main : 
drag and drop baju-baju tu mengikut kreativiti anda
permainan ni tidak melibatkan pakaian seperti baju dalam dan seluar dalam ye?


anda boleh print screen dan share di blog anda. 
bagi link kat entri ruangan komen ni supaya zureen boleh terjah. 
(nak tengok comel ke tak doodle yang anda buat tu)
kalau tanak share kat situ, boleh share dekat page dekat facebook (SINI
kalau tanak jugak, takpe. 
benda ni sekadar suka-suka. 
sebab banyak permintaan lepas zureen buat game HANGMAN tu.

perhatian!!!
blogger bertuah akan dapat entri game macam ni.
tapi, muka zureen tu, akan zureen ubah jadi muka dia.
HAVE FUN! 

 

cik sushi : lepas ni nak belajar buat header flash. hehe. btw, entri ni BUKAN CONTEST so tak perlu nak tag siapa-siapa. tapi, kalau sudi nak promote, apa salahnya. heh~

Saturday, July 09, 2011

tanda-tanda kekasih anda kedekut cammm harammm!

tak bosan dengan flash? huhu. 
zureen dah rasa bosan pulak buat flash.


cik sushi : siapa rasa dia tidak kedekut, sila angkat kening 3 kali!

Saturday, July 02, 2011

nak masuk meminang?



cik sushi : yang last tu macam hampeh kan? hahah! sila jangan maki. ;)

Wednesday, June 29, 2011

superhero terlampau!

apa tunggu lagi?
baca je! haha




cik sushi : memang hampeh kan superhero macam ni? hihi

Monday, June 27, 2011

zureen nak main dengan blogger!


hai semua!
hahahha! saspen tak baca tajuk entri tu?
hari ni zureen nak main promo-promo blog orang,
  di samping main game dengan anda semua.
haha!
actually, zureen nak bagi mesej special punya dekat anda semua!
especially FOLLOWERS zureen!
nak tau apa mesej tu?
jom main game dekat bawah ni! hehehhee

cara main :
klik je huruf-huruf tu untuk membentuk satu ayat.
awak ada 4 percubaan je.
kalau gagal, awak dah kira 'BUNUH' zureen!




oke, sekarang.
jom KENTUT kat blog pilihan zureen petang ni!

Saturday, June 25, 2011

nak kutuk orang pakai contact lens jap! (tipu)

asalammualaikum! 
hai semua! 
dah lama zureen tak update entri (baru je 3 hari x update kan?)
ya lah. busy dengan minggu orientasi budak-budak junior. (evil laugh)
kepada semua student baru yang berjaya sambung belajar tu,
study dan jaga diri elok-elok oke?
  
baiklah! 
kali ni zureen nak share dengan anda hasil pemerhatian zureen terhadap orang yang pakai kanta lekap ni. 
jangan marah tau!



Wednesday, June 22, 2011

ekslusif : tidur terganggu dan result exam!




TIDAK DAPAT TIDUR?
KENAPA? 
CARA MENGATASINYA?

  • Anjing-anjing liar asyik melolong dan menyalak setiap malam? mudah saja! korang cuma perlu tidur di dasar laut sebab dekat situ kompom tak ada anjing. walaupun ada anjing laut, ia tidak mampu melolong di dalam laut.
  • suara budak menangis mengganggu tidur korang? mudah saja! tembak dengan senapang bius, dijamin diam terus. tapi kalau korang kena jel *penjara, kiteorang purak-purak main ping pong je.
  • kucing bergaduh sakan berebut awek? mudah saja! bela anjing seberapa banyak yang mungkin supaya kucing tersebut tidak berani untuk membuat onar.
  • bilik tidur korang terasa hangat dan membahang? mudah saja! korang cuma perlu masuk dalam peti ais dan tidurlah dengan aman di situ. lebih elok kalau korang pakai baju eskimo sekali, hehe.
  • asyik terbayang yang bukan-bukan? mudah saja! cubalah baca al-kitab sebelum tidur dan bukannya membaca buku-buku bergambar sama ada gambar awek cun mahupun gambaran cinta luka berbentuk novel. hehe~



cik sushi : seminggu ni penat. asyik nak tidur je.

Monday, June 20, 2011

SEGMEN : selamat hari bapa!

asalammualaikum semuanya!
entri kali ni zureen nak tulis pasal papa.
segmen ni CIKGU WAN yang buat.
jom support!!!
join ramai-ramai oke?

banner menarik yang zureen pilih. banyak lagi sebenarnya, tapi ni agak comel sikit! hehe~
cik sushi : kepada semua papa, tak kira laa bakal papa ke, selamat hari papa! kepada yang belum jadi papa, kalau rasa-rasa anda tu boleh jadi papa yang baik, sila komen laju-laju sini! i nak kenal! hahahahhaha~

Friday, June 17, 2011

perlukah kita tempeleng anak kita jika..

zureen update lagi!entri kali ni agak bersifat keibu bapaan sikit.. cey!! maklumlah, abgteror kan kejap lagi nak dapat baby baru.. hehehe~ kita doakan yang baik-baik untuk dia dan family oke?

baiklah, berbalik kepada tajuk entri di atas, kita memang sedia maklum, telatah budak-budak ni memang susah nak dikawal. macam zureen dekat kelas laa. terutama sekali budak-budak tahap 1. sabo jelah. tapi, nakal-nakal dorang ni, comel juga bila tengok. yelah, siap tulis kad say "i love you cikgu azureen" lagi! hahaha~

macam mana bila dah kahwin dan ada anak nanti? macam mana nak ajar supaya budak-budak ni ikut cakap kita? ke nak tempeleng terus? haaa. jom tengok flash di bawah!
JANGAN LUPA TEKAN BUTANG NEXT TAU!








cik sushi : suka lelaki ada janggut sikit, romantis dan suka pakai kain sarung! nampak macho youuu!

Thursday, June 16, 2011

TUTORIAL : zureen ajar anda cara mandi.

Asalammualaikum semua. hehe. terima kasih sebab sudi datang blog zureen ni oke? mesti semua pernah terserempak atau secara tidak sengaja berselisih dengan orang-orang yang kurang enak baunya. pendek kata, busuk! kalau berselisih tak apa, bagaimana kalau ketika itu anda duduk bersebelahan dengan dia di panggung wayang? dalam bas? LRT? atau lif?
zureen cadangkan supaya anda promote sikit tutorial ni sebab zureen nak ajar mereka tu cara mandi! kalau anda nak tengok atau belajar balik cara-cara ni pun, apa salahnya. hehe~

jangan lupa tekan NEXT button tu untuk baca oke?


cik sushi : tutorial ni KHAS untuk yang tak reti mandi je. hehe~

jom MENGORAT blogger!

oke. jangan maki dulu. sebenarnya, bukan nak pakat ramai-ramai mengurat mereka-mereka ni. zureen buat entri ni pun sebab baru nak belajar flash. hahaha! selama ni reti pakai paint and photoshop je. tapi rasanya, lagi best pakai paint je kot. ahhahahaha!

sekarang, zureen nak korang teka. siapakah blogger-blogger di bawah! klik bahagian-bahagian tertentu  untuk mengetahui siapakan mereka yang sebenarnyaa!!!


klu : suka dengan muzik, bestfren abgteror, suka tengok nora elena. hihi!

klu : kalau anda terjah blog beliau, anda akan dapati banyak sangat kuda-kuda yang terdapat di situ! heheheh!



klu : seorang yang cool, suka JEPUN kot? dan suka HELIZA HELMI!


klu : sukakan kereta. menjadikan ben ashaari sebagai idola (tipu.. ahhaha!), entri terbaru pasal harga myvi! ;p



klu : suka lukis orang lidi macam yang zureen buat di atas tuu.. hehee



klu : seorang yang gagah perkasa, header blog baru dia sangat comel! hehehe



cik sushi : nantikan sesi mengorat blogger yang seterusnya!!! kalau nak request zureen untuk lukis gambar kamu lepas ni untuk entri akan datang, boleh saja!

credit to : GUA SYED atas tunjuk ajar dalam coding flash! memang terer gila dia! kalah abgteror! haha

Wednesday, June 15, 2011

anda memang tersangatlah BANGANG jika..



Manusia-manusia (sambil geleng-geleng). memang banayk ragam. ada yang bijak, ada pulak yang sebaliknya. kalau awak semua termasuk dalam kategori bijak tak apa lah~ kalau kategori bangang?

ANDA MEMANG BANGANG JIKA.. 

  • Bermain galah panjang di dalam parlimen semasa persidangan sedang berlangsung
  • Memeras ugut pegawai polis di dalam balai polis dengan menggunakan lastik
  • melukis kartun 'donald duck' di atas bouncer yang terkenal dengan panas baran dan kaki pukulnya
  • Membuka gerai nasi lemak di dalam loji kumbahan
  • Memancing ikan di puncak gunung berapi yang aktif
  • Hanya berseluar dalam ketika sedang menghadiri majlis kenduri-kendara
  • Memarahi diri anda di hadapan cermin dengan mengatakan bahawa wajah anda yang terlalu hodoh!
  • memakai baju kebaya nyonya sebagai jersi (bagi lelaki) dalam pertandingan bola sepak atas alasan ingin menimbulkan bibit-bibit buat penonton
  • Mengorat pokok belimbing
  • Membancuh horlicks dengan penunu bunsen ketika menghadiri kelas sains di sekolah

cik sushi : memang agak-agak bangang kan? haha! (tengah siapkan lukisan kartun wajah-wajah blogger  yang bertuah!) sape rasa-rasa nak kena lukis, bagitahu oke?

cinta saya UNTUK SHAHIR (AF)

salam.
sebenarnya entri ni zureen tujukan khas buat encik Shahir AF8.
Shahir, sila baca oke?
(zureen taip sungguh-sungguh!)



Encik Shahir,
semua orang tahu yang kita sedang hangat bercinta.
ya. mungkn ada yang belum tahu.
tapi, kita memang tengah hangat bercinta.
zureen tak minta banyak Encik Shahir, Zureen minta 5 perkara sahaja.
ya. 5 sahaja.

1. JANGAN NAKAL
Saya tahu Encik Shahir ramai peminat. mungkin mak datin pun ramai yang minat kat Encik Shahir. Tapi zureen harap Encik Shahir tak laa nakal-nakal dengan mereka. Kawan tu oke, zureen tak pernah halang pun. Kalau Encik Shahir tak nakal-nakal, benda ni akan mempertahankan hubungan kita yang dibina setahun lalu. Saya tahu Encik Shahir jarang keluar dengan kawan-kawan perempuan. Yang saya tahu, Encik Shahir keluar hangout pun kat kedai member or main futsal. Saya tahu. Sebab tu saya tak kisah atau risau sangat.

2. JANGAN LUPA.
Bila Encik Shahir dah hangout dengan member-member tu, jangan lupa mesej saya. Sejam sekali mesej pun tak apa. tapi, Encik Shahir yang saya kenal tak pernah lupakan saya. Encik Shahir selalu bagi mesej, setiap 30 saat ada saja mesej dari Encik Shahir. kadang-kadang zureen lupa nak balas sebab tengah sibuk buat kerja lain atau tengah ber'blogging'. Zureen minta maaf sangat-sangat. Harap Encik Shahir tak kecil hati dan takkan lupakan Zureen walau di mana Encik Shahir berada oke?

3. TENGOK GAMBAR
Bila Encik Shahir free, Encik Shahir belek-beleklah wajah zureen yang tak seberapa ni kat laman facebook. Zureen selalu update gambar tahu? jangan lupa komen atau paling kurang pun tekan butang 'like' tu. hehe. terubat jugak rindu Encik Shahir dekat zureen nanti kan? Tapi, bila tengok gambar-gambar Zureen tu, tak sah kalau takde komen dari Encik Shahir. rasa suka dan best sangat-sangat! TQ Encik Shahir!

Kalau tak dapat tengok gambar pun takpe, Encik Shahir boleh tengok-tengok raket badminton Encik Shahir kat rumah tu. mesti terubat atau teringat kembali detik-detik kita main badminton sama-sama kan? :)

4. PAKAI BAJU
Ya. Encik Shahir. Jangan lupa juga pakai atau ambik bau baju kapel yang kita beli hari tu. kui kui kui (20 juta kali). kalau tak nak pakai takpe, zureen tahu baju tu body fit! Encik Shahir malu nak pakai sebab nampak bentuk badan Encik Shahir yang tegap tu kan? takpe. Buat baju tu sebagai bantal busuk atau lap-lap peluh lepas main futsal pun takpe. Yang penting Encik Shahir ingat zureen dekat sini.

5. DENGAR SUARA
Encik Shahir, sebenarnya suara zureen lagi sedap daripada suara Encik Shahir kan? kita selalu nyanyi sama-sama. kui kui kui (20 juta kali). malunya! Okay, zureen minta, walau Encik Shahir bz macam mana pun, call-call laa zureen. Seminggu 3 kali pun takpe. Zureen faham.

Okaylah Encik Shahir, zureen tak minta banyak. Zureen minta 5 sahaja. Betul. Tak mahu minta lebih.Dan tak sabar nak tunggu Encik Shahir balik Sabah 19 JUN nanti!

Lelebiu Encik Shahir AF8 a.k.a AMRI ASHRAF! 
dari kiri : amri ashraf, papa

okay peminat shahir! bertendang! eh, bertendang lak. bertenang! sebenarnya, Amri Ashraf ni kena gelar Shahir kat kampus. Mereka-mereka semua kata muka dia iras shahir. heh. BTW, thanks sebab sudi membaca! kui kui kui (20 juta kali).

Monday, June 13, 2011

tanda-tanda kekasih anda superhero!

Berikut adalah petanda yang kekasih anda mungkin seorang superhero ala-ala macam Superman, Spiderman, Batman, dan semua 'man-man' tu lah ye?

SATU

time dating...



sedang korang berdating asyik masyuk tiba-tiba dia terpaksa mintak izin untuk mem'blah'kan diri. Masa tu pulak ada berlaku kejadian jenayah ragut atau yang sewaktu dengannya.

DUA

time ada masalah..





korang telefon nak jumpa dan tak sampai 5minit dia dah terpacul kat depan korang. yang menakjubkan, masa tu dia ada kat kampung dia yang jauh berkilometer dari rumah korang.

TIGA

makan malam...





korang tak ada peluang untuk keluar makan malam ala-ala candle light dinner dengannya sebab waktu tu dia sibuk untuk membanteras jenayah (tapi korang tak tau le)

EMPAT

sebelum kemalangan..

sekiranya korang ditimpa atau bakal ditimpa kemalangan, dia sentiasa muncul pada saat yang tepat untuk menyelamatkan korang.

LIMA

pakaian mereka..

dia sentiasa pakai baju kemeja lengan panjang yang besar kerana kemungkinan nak cover baju ketat superhero yang beliau pakai. hehe.



cik sushi: oke, sekarang, sila maki laju-laju pasal costume tu.. hahah!

BOLA : sesuatu yang tak dilakukan semasa latihan. hehe!

Semua orang tahu cara latihan dengan perlawanan sebenar banyak bezanya. Ada yang boleh dilakukan semasa latihan tetapi tidak semasa perlawanan sebenar, begitulah sebaliknya. Kali ini zureen ingin menyatakan perkara-perkara yang tidak perlu dilakukan ketika latihan berbanding perlawanan sebenar. Antaranya :

  • Bertukar-tukar jersi selepas tamat permainan latihan
  • Meraikan jaringan gol dengan aksi-aksi tersendiri
  • Melambat-lambatkan permainan terutama ketika mendahului lawan
  • Menekel rakan pelatih seperti menekel semasa perlawanan sebenar
  • Pura-pura dikasari supaya rakan pelatih dibuang padang
  • Duduk memerhati di bangku simpanan walaupun korang memang pemain simpanan utama pasukan korang.


cik sushi : minat sangat dengan bola ni. hihihi.

Friday, June 10, 2011

lelaki memang banyak bagi alasan macam ni eh??

macam ni lah muka kalau dah rasa lecehhh!


Memang leceh kalau dapat makwe yang kuat merajuk macam saya (ceyy!). apa lagi kalau dapat yang suka melenting tak tentu pasal. haa.. kat sini zureen nak kongsi la beberapa jawapan selamat sebagai alasan yang boleh menyelamatkan korang (lelaki)!


''ye, saya on the way ni''
padahal korang tak gerak pun lagi. hampeh!


''saya bawak mak saya gi klinik jap. dia demam''
padahal mak korang sihat walafiat je.

''awak tak dengar radio ke kata suruh cari jalan alternatif pasal kemalangan? 
ni saya tengah cari lah ni!"
padahal korang bukan bawak kereta, tunggang motor je.

"bukan semalam saya cakap tunggu kat KL Sentral? 
yang awak pandai-pandai pegi Midvalley apa hal? 
Tunggu sat! saya datang sana!"
padahal korang memang suruh tunggu dekat Midvalley pun.

"saya bukan tak ingat kat besday awak, saja je nak test tengok awak macam mana. 
Memang hodoh, tak lawa langsung.. baik awak senyum.."
padahal bukan setakat lupa tarikh lahir, umur awek korang pun korang lupa.

"Tak payah shopping time karnival ni.. rugi! 
baju lawa-lawa semua dah habis, 
tinggal yang tak lawa je"
padahal tak sanggup nak ikut shopping sebab bakal kena membayar.

"saya jumpa abang teror, cikgu wan,dan abang man ni. 
dorang kirim salam kat awak. 
dorang kata, senang-senang datanglah lepak sama"
padahal kelibat mereka-mereka tu pun korang tak pernah tengok!


cik sushi : lelaki memang macam ni eh?

Thursday, June 09, 2011

Soalan yang anda TAK PATUT tanya!!!


Malu bertanya sesat jalan. banyak sangat tanya, akan mendatangkan angin satu badan. Kita hidup dalam dunia ni kenalah selalu bertanya agar tak terlalu jauh menyimpang. Tapi, ada beberapa jenis soalan yang jangan sekali-kali korang ajukan. Takut pula nanti orang akan melabelkan anda sebagai orang gila!

soalan-soalan yang tak patut ditanya adalah seperti berikut :



  • Kat padang mahsyar nanti ada orang jual air tebu tak?
  • Kenapa kipas tu asyik berpusing-pusing? dia tak pening ke?
  • Boleh tak kalau saya bawak bini abang jalan-jalan naik motor pusing area KL?
  • Akak rasa laki akan tu nak tak jadi balak saya?
  • Aku dah boringlah pakai kasut kat kaki. Aku ingat nak pakai kat kepala pula boleh tak?
  • Ni kaunter pertanyaan kan? boleh tak saya nak buat permintaan lagu?
  • Bas pergi Uganda lalu kat sini tak?
  • Kalau aku bukak kelab malam dekat sebelah masjid ni agak-agak diorang bagi tak?
  • Betul ke kartun Thomas And Friends  tu pencipta piala Thomas?

cik sushi : time sakit-sakit ni, kurang sikit idea. ni jelah yang dapat. haha!

Tuesday, June 07, 2011

apa jadi sekiranya zureen tukar bola sepak kepada bola ping pong? haha!

gambar takde kena-mengena dengan entri. heh.


Pernah tak awak semua terfikir kenapa dalam permainan bola sepak hanya bola sepak sahaja yang boleh digunakan? kenapa tak pakai bola lain padahal bentuk dan nama pun sama iaitu "bola". so, entri kali ini zureen cuba kongsikan dengan anda ilham yang zureen dapat apabila bola sepak ditukar kepada bola ping pong. hahaha.

sekiranya pemain bola sepak menggunakan bola ping pong semasa bermain bola sepak :
  • Pemain akan bawak bola sendiri dalam poket dan cuba mengelirukan pihak lawan dengan menukar bola yang sedia ada.
  • Pengadil perlawanan akan menggunakan kanta pembesar untuk melihat bola.
  • Penjaga gol tak perlu bersusah payah untuk membuat pelbagai aksi kerana dengan hanya menggunakan dua jari sahaja sudah mampu menyelamatkan pintu gol.
  • Pemain akan cepat terhantuk sesama sendiri kerana asyik melihat bola atau ketika perebutan bola di udara ketika ingin menanduk bola.
  • Di dalam satu perlawanan hampir menggunakan lima ratus ribu biji bola akibat selalu pecah kerana dipijak oleh pemain.
  • Penjaga garisan terpaksa menggunakan teropong untuk melihat bola yang masih berada atau telah keluar dari padang.
  • Mungkin tidak wujud tendangan percuma, penalti ataupun tendangan gol kerana tahap kelajuan bola amatlah minimum
  • Tiada lagi acara membawa bola ping pong dalam sudu kerana tiada sudu yang mampu untuk membawa bola sepak dalam mana-mana sukaneka di sekolah. hahahha!

cik sushi : nak terai bawa bola sepak dalam sudu. hahah!

Sunday, June 05, 2011

bestnya lepak dengan donald trump dan bill gates! haha


Hidup bukanlah semudah yang disangka kan? bukan senang nak menghadapi liku-liku kehidupan. apatah lagi kalau tinggal hanya sebatang kera kara. Namun, tipulah jika anda semua tidak pernah mengimpikan sesuatu yang selalunya mustahil untuk kita perolehi. Alangkah indahnya jika..

TAK PERLU PERGI KERJA
tak perlu bangun pagi-pagi buta dan bersiap hendak ke sekolah atau ke tempat kerja. Semua tugas harian boleh diselesaikan malalui persidangan maya dalam komputer sahaja. segalanya dihujung jari.

KAYA
berpendapatan lebih empat angka sebulan tetapi tak perlu pergi kerja langsung. duduk rumah goyang kaki sambil main tetris pun boleh kaya! bestnya!

SKIM PINJAMAN PERIBADI
pihak bank tidak menyediakan skim pinjaman peribadi sebaliknya memberikan terus duit kepada anda tanpa perlu memulangkannya semula.

KAHWIN? KERAJAAN TANGGUNG.
bagi lelaki, wang hantaran tidak dikenakan dalam proses meminang dan anda hanya perlu menyediakan wang mas kahwin sahaja. segala perbelanjaan ditanggung sepenuhnya oleh kerajaan!

HARTA/KEKASIH
memiliki harta, rumah, dan kereta idaman di samping memiliki kekasih yang cun/hensem tahap artis antarabangsa tanpa perlu bersusah payah!


DONALD TRUMP NAK JADIK MEMBER
tokoh atau individu terkenal di dunia seperti Donald Trump dan Bill Gates berebut-rebut nak menjadikan anda sebagai geng kamceng mereka. siap pelawa jadi pemegang saham lagi! haha! kan ke best namanya tu?


cik sushi : bestnyaaaaa~~

cik safra, demi family saya, sila bagi saya rm300! haahhaha!

KLIK BANNER UNTUK JOIN


TAJUK : "KALAU SAYA DAPAT RM300''





Lagipun, bukan zureen sorang je lapar.. semua family member zureen ikut lapar sama.. tak percaya? tengok bawah!















pendek kata, semua lapar.
panjang kata? semua nak makan sedap-sedap. hehe.



oleh yang demikian, 
zureen bersedia untuk membantu family zureen! 
yeeehhhaaaa!

kesimpulannya, kalau zureen dapat rm 300, zureen akan bawa family makan makanan sedap-sedap. tak payah membazir pergi shopping sana, shopping sini. membazir itu saudara syaitan. apa kata kita bagi kesenangan sedikit kepada family. bukan orang lain pun kan? 
so, zureen harap anda boleh menilainya.

sekian.

cik sushi : kalau laa dapat rm300 ni, kompom post dekat entri aktiviti makan-makan tersebut. jangan risau. zureen tak tipu punya. 

mau tag : kaka nieja, aki, wasabaers

Saturday, June 04, 2011

makan semut banyak-banyak boleh hilang kencing manis. (TIPU)



Amaran!
sebarang risiko atas penggunaan pakai petua berikut adalah di bawah tanggungjawab sendiri.
harap maklum!

PERUT MASUK ANGIN
Ambil jarum dan cucuk-cucuk pada bahagian perut yang sakit. Dengan itu anginnya akan keluar.

KENCING MANIS
makan semut banyak-banyak supaya semut-semut tu akan mengerjakan gula yang berlebihan dalam badan tu.

KURANG DARAH
tangkap banyak-banyak nyamuk yang kembung darah lepas tu telan. pasti kuantiti darah akan kembali menjadi normal.

KURANG DARAH PUTIH (LEUKIMIA)
bancuh sesenduk cat putih dengan air dan minum. Amalkan selama yang terlarat, mudah-mudahan darah kembali stabil.

HILANGKAN JERAWAT
ambik pen hitam dan titik-titikkan tempat jerawat, kan dah jadik macam taik lalat? hahahah!

cik sushi : rasa-rasa berkesan tak petua ni? hahah!

cara-cara makwe marah mengikut lokasi. hehe.

malas nak lukis. ;p


bila malam-malam macam ni senang nak dapat ilham. hehe. so, zureen nak share sikit dengan awak semua tentang perangai kaum hawa yang tengah marah mengikut lokasi. hhihi. so kepada pakwe-pakwe, alert tentang ni tau!

TAMAN BUNGA
kalau di taman bunga, biasanya seorang makwe akan petik bunga termasuk daunnya sekali sampai nak botak pokok bunga tu. Nasib baik tak dicabutnya pokok tu sekali.


DALAM KERETA
bila di dalam kereta, makwe-makwe akan pandang cermin luar sebelah kiri sambil mengetatkan muka dan mulut. Kalau ada kereta kat sebalah yang bawa budak-budak kecik, mereka akan takutkan budak tu dengan buat memek muka.

DI PUSAT MEMBELI BELAH
kalau di pusat membeli belah, mereka akan jalan lebih laju daripada pakwenya sambil toleh-toleh sikit sama ada pakwe mereka follow atau tidak. dan sampai jauh sikit dia berhenti dan merungut-rungut. sebenanrnya minta pujuk. ;p

ATAS MOTOR
masih sempat untuk bergaduh. si makwe akan duduk jauh sikit ke belakang sambik peluk tubuh sendiri. kalau si pakwe brek, mereka tak cakap apa pun.. cuma akan kawal dirinya daripada tersentuh.

DALAM HENPON
dalam henpon tak payah cakap la.. korang pun boleh agak. kalau dalam henpon, mak aii... bukan main lagi dia cakap.. ikut suka hati bapak tiri laki mak dorang saja. macam-macam yang tersembur! sampai keluar taik telinga! tapi, kalau depan-depan. tak berani pula cakap banyak!

KEDAI MAKAN
kat kedai makan pun sempat jugak nak bergaduh! si makwe banyak kuis-kuis makanan, lebih banyak minum air. Makanan tak luak dan perut tu rasa kenyang je. marah punya pasal kan?

LAIN-LAIN LOKASI
di lain-lain lokasi ni.. munngkin stesen bas, panggung wayang. yang pasti kalau ada perempuan lain cuba mengorat atau merampas pakwenya tau pulak cemburu. mereka sanggup memberi warning, menyerang dan main tarik-tarik rambut.

cik sushi : saya tak suka marah, saya suka geram je. kalau geram tu bukan marah kan? grr~

Friday, June 03, 2011

saya berangan nak buka shopping mall. anda?

HELLO PELANGGAN SETIA KEDAI SUSHI SAYA! -- sumpah! berangan je lebih.



Berkhayal ni kadang-kadang ada jugak kebaikannya. tapi apa yang zureen perhatikan memang ramai yang berkhayal tapi taknak nak usahakan apa yang dikhayalkan tersebut. orang cakap, daripada angan-angan tu laa kita boleh ubah hidup kita. masalahnya, diri sendiri pula yang malas kan? zureen nak share dengan awak 'masa awak semua tengah berkhayal'.

1. Semasa menaiki bas balik kampung. Berkhayal membayangkan kalau ada kereta, tak lah bersusah nak beli tiket.

2. Semasa memandu kereta terserempak dengan kereta lebih cantik. Berkhayal kalau berduit nanti bak tambah aksesori canggih kasi gempak!

3. Semasa tengah berehat lepas menoreh getah berkhayal andai anak-anak pandai belajar dan bekerjaya yang best-best, lepas tu menjaga awak semua yang dah tua tapi hampeh sebab semuanya tak mengenang budi.

4. Semasa tengok album orang kahwin, berkhayal bila tiba masa awak pula nak buat lebih best. Padahal sekolah pun tak habis lagi dah gatal fikir pasal kahwin.

5. Semasa berborak kosong buat cerita.. "kalau laa aku ada.. bla bla bla.." tapi bila bersurai masing-masing lupa dengan angan-angan tu. Hangat-hangat taik ayam serama je.

6. Semasa cuba menidurkan diri mula laa berkhayal macam-macam  hingga tertelap dan kononnya fantasi itu akan bersambung semula keesokan harinya. Bangun pagi belum tentu ingat apa yang dikhayalkan.

7. Semasa tengok pengawal keselamatan dan pegawai bank masukkan duit kat mesin ATM. perompak datang dan awak bagi bantuan dengan menumpaskan perompak tersebut. Wah.. hebat kan? tapi kalau kena tembak? haha.




cik sushi : berkhayal nak ada shopping mall sendiri. hehe~

Thursday, June 02, 2011

apabila sesuatu yang dibanggakan menjadi 'kemaluan'..

Pernah tak anda semua melakukan benda-benda yang membanggakan namun bertukar kepada kemaluan sesuatu yang memalukan dan rasa seperti nak menyamar menjadi badak sumbu. contohnya :






cik sushi : korang pernah tak? pernah tak?

About Me

My Photo
seorang gadis biasa yang boleh berdikari dan sentisa cuba menggembirakan insan-insan yang disyanginya~
Powered by Blogger.

Blog Archive