blog ini akan di buka semula dalam tempoh

Tuesday, March 15, 2011

Malaysia HARAMKAN tudung?

BERITA GEMPAR!
Baca sampai habis, sedih rasanya. Apa nak jadikkk dengan Malaysia hari ni??

Monday, 07/07/08 , 2008 10:31:38 AM
Subject: Haramkan Pemakaian Tudung 


sumber : google


haramkan tudung?? baca sampai habis, pastu komen Isu pengharaman  pemakaian tudung di IPTA dan IPTS di malaysia Ahli ahli parlimen negara  sudah mendapat kata sepakat bagi mengharamkan pemakaian tudung bagi  pelajar wanita di ipta dan ipts di malaysia ini berikutan dengan faktor-faktor kesihatan.

Ini kerana pelajar pelajar wanita yang memakai tudung ini didapati kurang  mendapat prestasi yang agak cemerlang. Kenyataan ini juga disahkan oleh  pakar-pakar di hospital selayang yang membuat kajian terperinci pemakaian  tudung ini.

Mereka berkata tudung ini akan menyebabkan pengedaran udara yg kurang dan  menyebabkan kepala yg melindungi otak akan menjadi kurang segar dan akan  menjadikan otak mereka tidak aktif seperti pelajar-pelajar yg tidak  memakai tudung.

Jadi bagaimana isu ini boleh berlaku topik ni sengaja ditulis dan hanya disiarkan kecil sahaja di bahagian muka surat yg sekiranya tidak deteliti tidak akan nampak.adakah kerajaan malaysia takut akan hal ini.yang dulu begitu marah terhadap singapura yg memberhentikan 2 org murid perempuan kerana memakai tudung ke sekolah.

Ape susah jadi dengan isu ini diam begitu sahaja kan.sekarang ape sudah jadi paku dulang paku serpih mengata orang dia yang lebih.

Sekranag malaysia sanggup mengHARAMKAN pemakaian tudung pihak JAKIM juga  tidak dapat berbuat apa apa dengan isu ini.

Ini kerana semuaya terletak di tangan menteri menteri di malaysia . bagaimana pula dengan Pak Lah yg selalu menjadi imam di masjid-masjid adakah die juga bersetuju dengan isu pengharaman pemakaian tudung ini. jadi bagaimana seorang imam boleh setuju tentang pengharaman pemakaian
tudung ini.

Bagi pihak universiti islam antarabangsa malaysia UIAM).International  islamic university malaysia (IIUM) juga hanya menunggu dan lihat sahaja apa yang akan terjadi.universiti ini dahulu yg mewajibkan setiap pelajar wanitanya memakai tudung apabila memasuki kawasan universiti kini hanya mengambil endah tak endah sahaja mengapa MALAYSIA sekarang ini.

MALAYSIA yang dulunya dikenali kerana agama rasminya adalah agama islam. kini boleh mengharamkan pemakaian tudung di malaysia yang kita semua sudah  maklum sebagai seorang wanita islam wajib memakai tudung. isu ini sengaja tidak digembar gemburkan agar tidak mahu
berlaku kekecohan ataupun ape-ape reformasi. Pihak media massa seperti TV juga tidak mahu mengambil inisiatif bagi membetulkan semua ini. adakah malaysia sudah lemah.

pihak menteri juga sudah mengeluarkan notis bagi pengharaman pemakaian tudung ini di semua IPTA dan IPTS dan juga akan menghantar notis ini ke sekolah-sekolah.

Pihak menteri juga telah menyenaraikan beberapa jenis tudung yang haram dipakai sewaktu berada di dalam sekolah ataupun kawasan kampus antara jenis tudung yang tidak boleh dipakai ialah:-

1)TUDUNG SAJI

2)TUDUNG PERIUK

3)TUDUNG TERMOS

4)TUDUNG CAT

dan bagi jenis TUDUNG BOTOL yang selalu menjadi permainan murid sekolah masih di dalam pemerhatian.


sumber : e-mel


cik sushi : maaf, saya hanya mengfowardkan mesej ni. haha

b*bi siapa ni?


Area : Penampang, Kota Kinabalu

cik sushi : besarnya!! makan daging ke **** ni?

Rasulullah S.A.W : "jangan kau kahwini wanita yang enam"

Pesanan Rasulullah saw untuk kaum Lelaki : "Jangan engkau kahwini wanita yang enam, jangan yang ananah, yang mananah, dan yang hananah dan jangan engkau kahwini yang hadaqah, yang basaqah dan yang syadaqah".

1.Wanita Ananah : wanita yang banyak mengomen itu dan ini. Apa yang diberi atau dilakukan suami untuk rumahnya tangga semua tidak kena dan tidak berpuas hati.

2.Wanita Mananah : wanita sebegini yang menidakkan usaha dan jasa suami sebaliknya mendabik dada dialah yang banyak berkorban untuk membangun rumah tangga. Dia suka mengungkit-ungkit apa yang dilakukan untuk kebaikan rumah tangga. Biasanya wanita ini bekerja atau berkedudukan tinggi dan bergaji besar.

3.Wanita Hananah : Menyatakan kasih sayangnya kepada suaminya yang lain, yang dikahwininya sebelum ini atau kepada anaknya dari suami yang lain dan wanita ini berangan-angan mendapatkan suami yang lebih baik dari suami yang sedia ada. Dalam kata lain wanita sebegini tidak bersyukur dengan jodohnya itu. Wanita sebegini yang mengkufuri nikmat perkahwinan. Dia juga merendahkan kebolehan dan kemampuan suaminya.

4.Wanita Hadaqah : melemparkan pandangan dan matanya pada tiap sesuatu, lalu menyatakan keinginannya utk memiliki barang itu dan memaksa suaminya untuk membelinya selain itu wanita ini suka ikut nafsunya. Wanita sebigini memeningkan kepala lelaki. Dia tenguk apa saja dia mahu. Dia suka membandingkan dirinya dengan diri orang lain. Suka menunjuk-nujuk. Wanita inilah yang menjadikan suami dulu handsome sekarang sudah botak.

5. Wanita Basaqah : ada 2 makna:

Pertama wanita sebegini yang suka bersolek dan menghiaskan diri. Dia menghias diri bukan untuk suaminya tetapi untuk ditunjuk-tujukkan kepada dunia. Suka melawa. Wangnya dihabiskan untuk membeli make-up, kasut dan barang kemas. Wanita begini juga suka dipuji-puji. Kalau dia kebetulan menjadi isteri orang ternama dan menjadi pula ketua dalam kumpulan itu, orang lain tidak boleh mengatasi dirinya.

Kedua dia marah ketika makan dan tidak mahu makan kecuali sendirian dan diasingkannya bahagiannya.

6.Wanita Syadaqah : banyak cakap, tidak menentu lagi bising. Kebecokan itu juga menyebabkan segala kerja yang dibuatnya tidak menjadi, hanya tukang sibuk dan komen saja.

---Dicatat oleh Imam Al-Ghazalli...Wallahu'alam.
 
sumber: Sekolah Menengah Arab Assaiyidah Khadijah Merlimau

hujan : rambut kita akan gugur lepas ni??? oh tidakkk!!

"a nuclear power plant in Fukumi, Japan exploded at 4.30 am today. If it rains tomorrow or later, do not go outside. If you are outside, be sure that you have protections. It is acid rain. Do not let it touch you. You may burn your skin, lose your hair ir have cancer. Please pass, stay safe and remind everyone you know''

keesokan harinya..

"sorry for give you wrong information about acid rain. dah ada kat berita semalam. jangan percaya mesej tu. sebab kemungkinan besar radioaktif dari Jepun takkan sampai kat Malaysia. Lagipun yang radioaktif nuklear meletup kat Jepun tu x menyebabkan kebocoran. sorry again''

cik sushi : terima kasih kepada awak yang send mesej ni dekat saya. saya tak marah pun. cuma saya rasa awak sayang saya. hik-hik. thanks Rumaisa!!!

About Me

My Photo
seorang gadis biasa yang boleh berdikari dan sentisa cuba menggembirakan insan-insan yang disyanginya~
Powered by Blogger.

Blog Archive