blog ini akan di buka semula dalam tempoh

Monday, September 12, 2011

PANIK SEMASA CANDLE LIGHT DINNER (PART II)!!!


sambungan.. :)
3. MEMAKAI PAKAIAN YANG SAMA
kamu fikir kamulah yang paling anggun dan cantik pada malam tersebut. tetapi, tanpa diduga sewaktu kamu menyusur masuk ke restoran tersebut, kelihatan ada seseorang yang memakai pakaian yang sama dengan kamu. malunya tidak terkata. sudahlah fesyen yang sama, warna pun sama.. si dia hanya tersenyum melihat reaksimu.

cara mengatasi : jangan menggelabah. buat tidak tahu sahaja. tidak ada salahnya kamu memakai baju yang sama. sekiranya si dia masih tersenyum, kamu perlu join sama tersenyum dan katakan padanya.. "baju yang saya pakai sekarang memang tengah menjadi pilihan. ini baru nampak satu mungkin ada lagi, jangan terkejut ya?"

4.MENUMPAHKAN MINUMAN
setelah khayal merenung mata antara satu dengan lain, kamu tiba-tiba berdebar dan menggelabah lalu menumpahkan minuman ke meja atau baju kamu.

cara mengatasi : ambil dan lapkan tetapi jangan terlalu kalut sehingga merosakkan yang lain. hati-hati dan lakukan dengan tenang. sambil itu kamu katakan padanya, "nasib baik tidak terkena baju awak, kalau tidak rasa bersalahnya saya.." cara ini dapat mengalihkan perhatiannya dari terus memerhatikan kekalutan kamu.

5.PERUT BERBUNYI
di saat berbual sambil mendengar muzik romantis yang sayup-sayup, tiba-tiba kedengaran muzik yang agak luar biasa dari perut kamu. mungkin kerana mahu terlalu kontrol sehingga kamu sanggup menahan kelaparan, akhirnya perut kamu pun berkeroncong.

cara mengatasi : relaks, tarik nafas sedalam-dalamnya dan jangan menggelabah..hehe buat sahaja seperti dia tidak mendengar apa-apa pun walaupun kamu pasti bunyi itu terlalu kuat dan hanya orang pekak sahaja yang tidak dapat mendengarnya. sekiranya dia hanya buat tidak tahu, mengapa kamu mahu membuka pekong di dada? tetapi, jika sekiranya si dia menegur kamu, kamu boleh katakan padanya "maaf ya, saya lapar lagi agaknya.."hehe..

cik sushi : akan bersambung lagi~ hihi

About Me

My Photo
seorang gadis biasa yang boleh berdikari dan sentisa cuba menggembirakan insan-insan yang disyanginya~
Powered by Blogger.

Blog Archive