blog ini akan di buka semula dalam tempoh

Tuesday, February 08, 2011

Lelaki sama macam KUCING JANTAN. marah tak?

Jika anda mahu MEMAHAMI lelaki, cuba lah baca sampai habis. Lelaki ini boleh diibaratkan seperti seekor KUCING JANTAN. Mengapa? Sila scroll ke bawah:1) Kucing jantan suka dibelai.
Ya, memang lelaki suka sangat dibelai oleh perempuan, tak kira la awek ka, bini ka, ibu kita ka. Memang mereka suka dibelai tetapi AWAS, mereka mungkin akan mencakar anda jika anda mengasarinya. Jadi berlembut la dengan lelaki. Mereka tak suka yang wanita kasar. 
 
2) Kucing jantan kuat makan & cepat lapar
Kucing memang kuat makan dan akan mudah menjadi cepat lapar. Jadi, paham ajelah, bukan setakat makanan sehariannya saja yang perlu dijaga, "makanan" batinnya juga perlu dicukupkan. Jadi, jagalah makan minumnya.
Seorang suami suka masakan isterinya. Kepada yang bertitle Girlfriend, belajarlah masak dari sekarang. Yang bertitle isteri, masak lah untuk suami jika tidak mahu dia mencari lain. Jika tak tahu, belajarlah. Tak sia-sia kalau tambah ilmu rumahtangga ni.

3) Kucing jantan kuat tidur
Lelaki memang kuat tidur (tapi ada juga yang jenis tak kuat sangat, namun bilangannya amat sikit). Dan kerana itu, bagilah peluang kepada lelaki untuk tidur secukupnya, jika tidak, ada yang akan mengamuk lebih teruk lagi. seperti kucing, dia tidak akan mengamuk tetapi akan beralih tempat tidur. Anda mahu suami anda beralih tempat tidurnya ka???? Jadi, jangan kacau time dia tidur.


4) Kucing jantan kuat merayap
Lelaki juga sama seperti kucing (selalunya lah).. Mereka gemar merayap dan melepak, selalunya dengan kawan2 (ni tak sama dengan kucing). tetapi sebagai penjaga kucing, selalunya kita akan melepaskan kucing kita keluar, kerana kita tahu dia akan pulang sendiri. Begitu jugak lelaki. Agak sama kan ???
TETAPI, jika kucing mahal/baka baik, selalunya kita akan mengurungnya di dalam sangkar kan . Cuba kita lepaskan dia, confirm dia akan lari sebab dah jumpa kebebasan. Kesimpulannya, janganlah "kurung" lelaki.

5) Kucing jantan mahal/baka baik makan Friskies, kucing jantan kampung makan ikan lauk nasik
Sama macam lelaki, ada lelaki tastenya camni, ada lelaki tastenya camtu. Kita kena faham taste lelaki itu dahulu, sebelum kita buat satu relationship dengan dia. Kite kena saling memahami.


6) Kucing jantan tak suka dipaksa
Ermmm, ni memang sangat-sangat-sangat betul. Sama cam lelaki, lelaki ni amat pantang dipaksa. Dia paksa tak ape, (tengok kucing, dia akan mengiow kat tuannya selagi tak dapat makanan). Macam kucing, kita takleh paksa dia tidur, takleh paksa dia makan & takleh peluk dia dengan paksa... Nanti kena cakar babe!!! Janganlah memaksa lelaki. Bagi dia space dia tp dalam masa yang sama pantau. Jangan sampai dia main kayu 3 plak.

7) Kucing jantan ada perasaan ingin tahu (curiosity)
Kalau kucing suka melihat benda-benda pelik dan lari untuk memegangnya, samalah dengan lelaki. Mereka suka mencuba benda yang baru dan benda yang tak pernah mereka rasa. Tengok sahaja Mat Gian, lebih 85% adalah org lelaki. so, lelaki kena laa pandai fikir mana yang elok, mana yang tak elok kan? :)8) Kucing jantan akan merebut kawasan mereka
Ini selalu dalam kes lelaki samseng la ataupun Along. Nak rebut2 kawasan. Mereka nak tunjuk ego mereka. Biasa lah lelaki ni mesti nak tunjuk ego mereka. Layan!!!!

9) Kucing jantan ada yang ego dan suka buat perangai kat tuannya/org sekeliling

Kucing juga ada ego mereka. Tengok kalau kita panggil ia, "miow, miow mari sini", (kalau time ia tak lapar), mampus ia nak datang kat kita. (lainlah kalau memang kucing tu dengar kata/educated) . Kalu kita kejar, ia akan lari. Macam lelaki jugak, makin dikejar, makin dia nak lari dari kita. Nama pun lelaki, mereka takkan nak tunduk, lebih-lebih lagi kepada perempuan. For sure anda kenal lelaki anda, guna la bermacam cara untuk lembutkan hati mereka. Tapi bukan minta mereka tunduk dengan kita ya.. Mereka perlu dihormati.


10) Kucing jantan takkan pernah setia kat seekor kucing betina
Kalau diikutkan ini tak berapa sama, tp ada persamaannya. Ikut kajian, hampir 78% (berdasarkan majalah Cleo keluaran bila ntah), lelaki takkan akan kahwin dengan girlfriend pertama dia (pls note: secara specificnya bukan cinta pertama tp first girlfriend pertama dia). Begitu juga dengan lelaki yg modern (of coz) dan bukan yang conservative, selalunya tidak akan berkahwin dgn first girlfriend dia. Tetapi ada juga la species lelaki yang memang setia pada yang satu dari girlfriend pertama & jenis taknak tukar-tukar girlfriend/isteri (yang tu tak ikut perangai kucing la).

tu saja. sekian.

cik sushi : artikel ni diculik daripada e-mel. :)

pakaian SEKSI mampu membunuh lelaki!


Ramai wanita menganggap berpakaian seksi mampu menyenangkan lelaki. Namun jangan tersilap kerana seorang lelaki boleh terbunuh hanya kerana melihat wanita berpakaian seksi. Ini kerana melihat wanita sedemikian menyebabkan lelaki terpaksa menahan ghairah tanpa mampu melampiaskan hasrat tersebut. Impak jangka panjang jika berlaku secara berterusan ialah timbulnya pelbagai jenis penyakit termasuklah stress dan kanser prostat. Berdasarkan kajian di Amerika Syarikat selama 30 tahun, 80% lelaki berusia 60 tahun ke atas meninggal dunia disebabkan oleh kanser prostat dan lain-lain penyakit kerana hasrat tidak kesampaian.


cik sushi : kalau lelaki berpakaian seksi takde impak dengan orang perempuan eh?

teruna vs. dara

Jika PEREMPUAN berkata:
"Tak payah susah2 datang amik saya, saya boleh pergi sendiri!!!"

Maksudnya:
Lelaki tersebut hendaklah pergi menjemput perempuan tu dengan kadar segera jika anda tak mahu terjadinya sebarang krisis.


Jika LELAKI berkata:
"Tak payah susah2 datang amik saya, saya boleh pergi sendiri!!!"

Maksudnya:
Lelaki tersebut hendaklah menelefon kawan2 lelakinya yang lain dengan kadar segera supaya menjemput beliau sebab perempuan tadi memang takkan datang jemput punya.


Jika PEREMPUAN berkata:
"Jangan cuba telefon saya dah!!!"

Maksudnya:
Lelaki hendaklah jangan putus asa untuk menelefon perempuan tu. Buruk akibatnya jika anda tidak menghubunginya.

Jika LELAKI berkata:
"Jangan cuba telefon saya dah!!!"

Maksudnya:
Sakit jiwa la lelaki tu tadi menunggu perempuan tu untuk menghubunginya.Jika PEREMPUAN berkata:
"Saya tak kisah kalau awak tak mahu jumpa saya dah!!!"

Maksudnya:
Lelaki tadi hendaklah cepat-cepat tetapkan masa dan tarikh untuk jumpa perempuan tu tadi. Sebab perempuan tu benar-benar nak jumpa ngan lelaki tu tadi.

Jika LELAKI berkata:
"Saya tak kisah kalau awak tak mahu jumpa saya dah!!!"

Maksudnya:
Lelaki tadi cepat-cepat la tetapkan masa dan tarikh nak jumpa jugak. Kalau tak, selamat tinggal la jawabnya!


Jika PEREMPUAN berkata:
"Takpa, duit takde kita keluar jalan jalan ronda-ronda cukup la!"

Maksudnya:
Lelaki tadi hendaklah membuat budget yang secukupnya, sekurang kurangnya cukup untuk makan.

Jika LELAKI berkata:
"Takpa, duit takde kita keluar jalan jalan ronda-ronda cukup la!"

Maksudnya:
Lelaki tadi pun terpaksa buat budget kurang-kurang cukup untuk makan. Dan jangan lupa, makan siap-siap kat umah. Kalau tak nanti, kebulur ler..


Jika PEREMPUAN berkata:
"Saya benci awak dan tak mau tengok muka awak dah!!!"

Maksudnya:
Lelaki tu perlu kerja keras untuk memenangi hati perempuan tu semula.

Jika LELAKI berkata:
"Saya benci awak dan tak mau tengok muka awak dah!!!"


Maksudnya:
Perempuan tu tak perlu buat apa apa. Cuma tunggu lelaki datang balik!

cik sushi : rumit kan?

saya PEREMPUAN dan saya TAK BANYAK CAKAP!Perempuan memang tak banyak cakap apabila di suruh buat keja yang mereka tak suka, tapi mereka akan bercakap banyak banyak semasa tengah buat keja yang mereka tak suka itu. Hahha…

Kebanyakkan perempuan tak banyak cakap apabila tengah kena marah dengan pasangannya, tapi amat bercakap banyak banyak bila tengah marah kat pasangannya. Hahha…

Perempuan memang tak banyak cakap bila pasangan mereka asyik sibuk ngan urusan keja, tapi mereka akan bercakap banyak banyak bila pasangannya langsung malas nak keja. Hahha..

Perempuan memang tak banyak cakap bila pasangannya mengajak untuk keluar, tapi akan bercakap banyak banyak jika pasangannya asyik asyik ajak keluar. Penat ok! Hahha...

Perempuan memang tak banyak cakap bila pasangannya tak mampu memenuhi permintaannya, tapi mereka akan bercakap banyak banyak bila asyik asyik dok kena patuh serta penuhi permintaan pasangannya. Hahha…

Perempuan memang tak banyak cakap bila dapat tau pasangannya ada pompuan lain. Kalau buleh, dia na

k bunuh ajer terus…buang masa ajer kan dok cakap banyak banyak. Huh!


cik sushi : no komen ;)

About Me

My Photo
seorang gadis biasa yang boleh berdikari dan sentisa cuba menggembirakan insan-insan yang disyanginya~
Powered by Blogger.

Blog Archive