blog ini akan di buka semula dalam tempoh

Tuesday, March 15, 2011

Malaysia HARAMKAN tudung?

BERITA GEMPAR!
Baca sampai habis, sedih rasanya. Apa nak jadikkk dengan Malaysia hari ni??

Monday, 07/07/08 , 2008 10:31:38 AM
Subject: Haramkan Pemakaian Tudung 


sumber : google


haramkan tudung?? baca sampai habis, pastu komen Isu pengharaman  pemakaian tudung di IPTA dan IPTS di malaysia Ahli ahli parlimen negara  sudah mendapat kata sepakat bagi mengharamkan pemakaian tudung bagi  pelajar wanita di ipta dan ipts di malaysia ini berikutan dengan faktor-faktor kesihatan.

Ini kerana pelajar pelajar wanita yang memakai tudung ini didapati kurang  mendapat prestasi yang agak cemerlang. Kenyataan ini juga disahkan oleh  pakar-pakar di hospital selayang yang membuat kajian terperinci pemakaian  tudung ini.

Mereka berkata tudung ini akan menyebabkan pengedaran udara yg kurang dan  menyebabkan kepala yg melindungi otak akan menjadi kurang segar dan akan  menjadikan otak mereka tidak aktif seperti pelajar-pelajar yg tidak  memakai tudung.

Jadi bagaimana isu ini boleh berlaku topik ni sengaja ditulis dan hanya disiarkan kecil sahaja di bahagian muka surat yg sekiranya tidak deteliti tidak akan nampak.adakah kerajaan malaysia takut akan hal ini.yang dulu begitu marah terhadap singapura yg memberhentikan 2 org murid perempuan kerana memakai tudung ke sekolah.

Ape susah jadi dengan isu ini diam begitu sahaja kan.sekarang ape sudah jadi paku dulang paku serpih mengata orang dia yang lebih.

Sekranag malaysia sanggup mengHARAMKAN pemakaian tudung pihak JAKIM juga  tidak dapat berbuat apa apa dengan isu ini.

Ini kerana semuaya terletak di tangan menteri menteri di malaysia . bagaimana pula dengan Pak Lah yg selalu menjadi imam di masjid-masjid adakah die juga bersetuju dengan isu pengharaman pemakaian tudung ini. jadi bagaimana seorang imam boleh setuju tentang pengharaman pemakaian
tudung ini.

Bagi pihak universiti islam antarabangsa malaysia UIAM).International  islamic university malaysia (IIUM) juga hanya menunggu dan lihat sahaja apa yang akan terjadi.universiti ini dahulu yg mewajibkan setiap pelajar wanitanya memakai tudung apabila memasuki kawasan universiti kini hanya mengambil endah tak endah sahaja mengapa MALAYSIA sekarang ini.

MALAYSIA yang dulunya dikenali kerana agama rasminya adalah agama islam. kini boleh mengharamkan pemakaian tudung di malaysia yang kita semua sudah  maklum sebagai seorang wanita islam wajib memakai tudung. isu ini sengaja tidak digembar gemburkan agar tidak mahu
berlaku kekecohan ataupun ape-ape reformasi. Pihak media massa seperti TV juga tidak mahu mengambil inisiatif bagi membetulkan semua ini. adakah malaysia sudah lemah.

pihak menteri juga sudah mengeluarkan notis bagi pengharaman pemakaian tudung ini di semua IPTA dan IPTS dan juga akan menghantar notis ini ke sekolah-sekolah.

Pihak menteri juga telah menyenaraikan beberapa jenis tudung yang haram dipakai sewaktu berada di dalam sekolah ataupun kawasan kampus antara jenis tudung yang tidak boleh dipakai ialah:-

1)TUDUNG SAJI

2)TUDUNG PERIUK

3)TUDUNG TERMOS

4)TUDUNG CAT

dan bagi jenis TUDUNG BOTOL yang selalu menjadi permainan murid sekolah masih di dalam pemerhatian.


sumber : e-mel


cik sushi : maaf, saya hanya mengfowardkan mesej ni. haha

14 comments:

Ayeem Jemain said...

hahaha kurang haja

ain said...

cilako . punyalah aku mncarut bca post nih . haha. tp nak copy n paste lah . boleh key? nway , follow mine !

Faeza Suhaimi said...

hahaha

zureen said...

ayeem - hahhaha! maaf-maaf! ;p

zureen said...

ain - haha. boleh2. jgn lupe credit tau. ;p

zureen said...

feeza - awak sudah kena! bhahahha. ;p

DylaOuhLalaa said...

cisss..

itu saja yg nak ku katakan.hehe~

Anonymous said...

bergurau kamooo yerr~~
mangkuk tingkat betullah...

kepochicomel said...

hadoii.cek tertipu na.

zureen said...

dyla - hahahh! maaf-maaf! ;p

zureen said...

budak macho - hahaha! saya mangkuk tingkat? oke2. hahaha.

zureen said...

kopicomel - hahaha! ;p

Shiela Latif said...

dulu pernah dipermainkan...sekali kena gak lagiiiiii.....saboooooo jelah

zureen said...

sheila - bahhahhah! minta maaffff!

About Me

My Photo
seorang gadis biasa yang boleh berdikari dan sentisa cuba menggembirakan insan-insan yang disyanginya~
Powered by Blogger.

Blog Archive