blog ini akan di buka semula dalam tempoh

Thursday, June 09, 2011

Soalan yang anda TAK PATUT tanya!!!


Malu bertanya sesat jalan. banyak sangat tanya, akan mendatangkan angin satu badan. Kita hidup dalam dunia ni kenalah selalu bertanya agar tak terlalu jauh menyimpang. Tapi, ada beberapa jenis soalan yang jangan sekali-kali korang ajukan. Takut pula nanti orang akan melabelkan anda sebagai orang gila!

soalan-soalan yang tak patut ditanya adalah seperti berikut :



  • Kat padang mahsyar nanti ada orang jual air tebu tak?
  • Kenapa kipas tu asyik berpusing-pusing? dia tak pening ke?
  • Boleh tak kalau saya bawak bini abang jalan-jalan naik motor pusing area KL?
  • Akak rasa laki akan tu nak tak jadi balak saya?
  • Aku dah boringlah pakai kasut kat kaki. Aku ingat nak pakai kat kepala pula boleh tak?
  • Ni kaunter pertanyaan kan? boleh tak saya nak buat permintaan lagu?
  • Bas pergi Uganda lalu kat sini tak?
  • Kalau aku bukak kelab malam dekat sebelah masjid ni agak-agak diorang bagi tak?
  • Betul ke kartun Thomas And Friends  tu pencipta piala Thomas?

cik sushi : time sakit-sakit ni, kurang sikit idea. ni jelah yang dapat. haha!

36 comments:

Kumbang Jingga said...

ooooo..memang ni solan yang tak patut ditanya..tehee..hehe..nice entry

zureen said...

kumbang - hahaha! :) takde idea dah... (garu2 kepalaaa) macam tak best je entri ni.. uwaaaaaaaa~

ღ p!nk veLvet ღ said...

solan2 yg bole mndpt "high-5" kat muke, ahaks!

Terbelog said...

hehe..pelik2 soalan..terbaek!

zureen said...

pink velvet - ahaha! tahu xpe.. ;p high 10 kot.. dapat double.. ;p

zureen said...

terbelog - terima kasiii.. :)

Gua Syed said...
This comment has been removed by the author.
Gua Syed said...

hahahhaha.. sy de 1 soalan.. kalo saye mandi di sungai bunsit tuh pakai bikini adekah sy akan menjadi sejarah
bunsit?

zureen said...

gua syed - mana tauu ada bunsit sini ni haa? hahahhaa memang akan jadi sejarah dan akan ditukar nama sungai tersebut kepada sungai syed bikini. haha!!!

apik pehe said...

aihh..ade ker patot tanyer benda camtu..huhu..

Ayie Abas said...

ADA SATU LAGI PERTANYAAN KE-10:-
# ERRRR...AYIE SUKA laa KAT ZUREEN BOLEH TAK ZUREEN JADI AWEK AYIE TAHAP SEDETIK LEBIH SELEPAS SELAMANYA...???
hahaha...(jgn marah Zureen) ^_^

zureen said...

apik pehe - tak patot kan? kan? haha~

zureen said...

ayie - hahahah! mengada awak ye? sila sediakan sebuah banglo kalau nak jadi bf saye. hahaha! (jangan marah wak.. gurau saje.. ;p)

Ayie Abas said...

ZUREEN...AYIE TAK MARAH...TAPI RASA SAYANG MULA BERPUTIK...(cewaaah...hehe...aduhaaiiii) ^_^

zureen said...

ayie - amboiii.. hahah~

RedVixen said...

boleh saya tido di blog ni tak? hahahaha :D

zureen said...

redvixen - hahha. nk tdo wat pe? ;p

saiazuan said...

bwahahahhaa

IzwanNie Eynia said...

hahaha.. nak tanya lg nii.. nak makan kaki ular ble? XD

lawak la zureen ni.. n kretif sgt!

maisarah aiman said...

haha .memang tak patut tanya pun .nanti ada yang dapat cap BODYGLOVE ;DD

nizam said said...

nie soklan time kite kecik2...hehehe

zureen said...

saiazuan - amboii... gelak besar nampak? hihi

zureen said...

maisarah - hahaha! tahu xpe.. ;p

terima kasii :)

zureen said...

izwanie - hahah! kaki ular? boleh jugak! nak jugak rasa ular yang ada kaki ni.. hahaa

zureen said...

nizam - bhahha! ni mesti nakal ni. hahhaa

auny aizie said...

hahahaaaa. ade pualak nak pakai kasut kat kepalaaaa . kahkahkahkahahaaaa

alif haris said...

haha .. klu ade sape2 tye soalan cmtu kt sy .. sy tanya dia balik cmni "pernah mkn kasut paldini saiz 10 tak?" hehe

Fadzmie Mohamad said...

Siapa tanya soalan no 1 tu, siap sedia untuk menerima lempangan padu di belakang kepala. Haha.

# orang lain buat salah, orang lain terima akibatnya #

zureen said...

auny - haha. nak join terai x?

zureen said...

alif - wahh.. kaki awak saiz 10??? panjangnye!

zureen said...

fadzmie - hahaha! saya takut dekat awak. garang. ;p

Hani Suraya said...

hahahaha..=))

alif haris said...

har3 .. eh tak lah .. sy xde kasut saiz 10 .. cari kt kedai la .. hehe

zureen said...

hani suraya - hahaha!

zureen said...

alif - laaa.. pulakk.. habis tu saiz brape ekceli?

ibnubaba_04 said...

baiklah..lps ni aku x tnya dh soalan2 gtuu..huhu

About Me

My Photo
seorang gadis biasa yang boleh berdikari dan sentisa cuba menggembirakan insan-insan yang disyanginya~
Powered by Blogger.

Blog Archive