blog ini akan di buka semula dalam tempoh

Friday, June 10, 2011

lelaki memang banyak bagi alasan macam ni eh??

macam ni lah muka kalau dah rasa lecehhh!


Memang leceh kalau dapat makwe yang kuat merajuk macam saya (ceyy!). apa lagi kalau dapat yang suka melenting tak tentu pasal. haa.. kat sini zureen nak kongsi la beberapa jawapan selamat sebagai alasan yang boleh menyelamatkan korang (lelaki)!


''ye, saya on the way ni''
padahal korang tak gerak pun lagi. hampeh!


''saya bawak mak saya gi klinik jap. dia demam''
padahal mak korang sihat walafiat je.

''awak tak dengar radio ke kata suruh cari jalan alternatif pasal kemalangan? 
ni saya tengah cari lah ni!"
padahal korang bukan bawak kereta, tunggang motor je.

"bukan semalam saya cakap tunggu kat KL Sentral? 
yang awak pandai-pandai pegi Midvalley apa hal? 
Tunggu sat! saya datang sana!"
padahal korang memang suruh tunggu dekat Midvalley pun.

"saya bukan tak ingat kat besday awak, saja je nak test tengok awak macam mana. 
Memang hodoh, tak lawa langsung.. baik awak senyum.."
padahal bukan setakat lupa tarikh lahir, umur awek korang pun korang lupa.

"Tak payah shopping time karnival ni.. rugi! 
baju lawa-lawa semua dah habis, 
tinggal yang tak lawa je"
padahal tak sanggup nak ikut shopping sebab bakal kena membayar.

"saya jumpa abang teror, cikgu wan,dan abang man ni. 
dorang kirim salam kat awak. 
dorang kata, senang-senang datanglah lepak sama"
padahal kelibat mereka-mereka tu pun korang tak pernah tengok!


cik sushi : lelaki memang macam ni eh?

83 comments:

sab solhi said...

memng camni kot... cakap je lebih... huhuh..

b0an said...

uish..yeke cam 2??haha

ღ p!nk veLvet ღ said...

naseb baek pakwe owg x mcm tuh, hehehe ... stakat ni la :P

Cik Nyna said...

hahaha . lelaki memang macam tu kott. cakap nak cover je kan ;p

Gua Syed said...

i x mcm tu.. i nyah taw.. awwww.. xkuase makk..

zureen said...

sab solhi - hahaa! tapi tak semua macam tu kot kan? :)

zureen said...

boan -awak macam tu x? ;p

zureen said...

pink velvet - tahniahhh! :)

zureen said...

cik nyna - wahh! mcm ada pengalaman je. ;p

zureen said...

gua syed - i tahu nyahhh! i kenal youuu nyahh.. hahahah! you mmg tak kuase layang laki2 mcm tu kan nyahhh.. haha

mai meowmeow said...

perkara yang sering abang wa buat ,

ada kat rumah lagi ,tapi cakap dalam kereta --'

apik pehe said...

hahaha..kene gak camtu

zureen said...

mai meow - hahahah! dah agak dah.. memang standard laa macam tu~ haha

zureen said...

apik pehe - haha! dah agak dahhh~

Cik Azizah said...

ala..xsemua mcm tu kot...hehe abg teror,cikgu wan semua..hari2 nmpk dorg.kihkihkih

zureen said...

jijah - hahahahahhahahhaha!

b0an said...

mybe xkot?lalalala :P

Afria said...

lelaki pandai bersilat lidah :)
dia tak mau kelihatan salah padahal kita sudah tau kalau dia salah :)

Yvonne Iman Felicianus said...

hahahahah.... no komen... lucu gila...

chuare (: said...

ahahahha masalah kan? -.-

alif haris said...

eh nape sy punye alasan ade kat first alasan yg dinyatakan tu ?? huhu

caliph shuriken said...

uikks, cmtu ka? hukk...

Ayie Abas said...

ZUREEN nie BUAT MUKA MACAM MANA PUN TETAP NAMPAK MANIS...nie YANG BUAT AYIE OBSES DGN ZUREEN...ADUHAIII...^_~

maisarah aiman said...

hehe .lepas nii selamat la lelaki2 sekalian ;DD

NUR AIN AZMAN said...

hihi, muka u CUTE giler time cm tuh, keh3
btw, SUKE giler sharing u neh. do come to my blog ya.
u mostly pretty :)

zureen said...

boan - x? betul ke ni? hihihi

zureen said...

afria - wahh.. bersilat lidahh? dahsyat! :P

zureen said...

iman - ahhaha! ko semua laa lucu.. orang serius ni.. hahaha

zureen said...

chuare - hehe tahu xpe kan?

zureen said...

alif haris -hahaha! dah agak dah.. mesti yang no 1 tu fav.. haha

zureen said...

caliph - awak tidak begitu ka? :)

zureen said...

ayie - hahaha! amboii.. obses lak dahhh~ sabo-saboo..

zureen said...

maisarah - hahah ape yg selamatnya? ;p

zureen said...

nu ain - terima kasii.. (malu suda)

Nasriq said...

ada kot yang macam nni... hik hik hhik...

zureen said...

nasriq - hahah! awak mcm tu ke?

Afiq Din said...

xde pon cm2...
klu jujur kang mau seminggu xckp... wkwkwkwkwk

Mankete said...

wan, abg terror, man semua jujur, kami tak wat camni :P

zureen said...

afiq - elehhhh~ mengaku jelahhh. haha

zureen said...

mankete - hahah! boleh percaya ka ni?

Jumir said...

Ooo...pandainya depa ye mengelentong (menipu).

ahmad endo said...

aku rasa taklah...hehehe

orang panggil aku 'KAM' said...

hahaha hang memang lawak!!! ayat kedah mari.... hihi
pompuan pun kadang2 bagi alasan macm 2 gak kan cik zureen huhu

perondajaketbiru74 said...

tak jugak depends on sesorang tu jgk tapi pompuan pun sama jgk ade jer alasan 2 x 5...

ABU said...

tak semuanya tepat hehehe

Sern said...

actuali bukan tak nak ikutshoping sbb akan byar..malas nak ikut..nanti lenguh kepala lutot dok ikut hulu hilir..ahhaha..

alif haris said...

zureen - hehehe .. bkn sengaja lmbat .. kkdg tu ibu dmam ..kene hantar p klinik .. hiks~

Nonie said...

lelaki..oo lelaki...hehehe

A retarded kitty said...

cer tanya lelaki, saya gegurl xde jawapannya

saiazuan said...

eh mana de.. tipu.. huhu

apik pehe said...

hehe..tapi kena ikot keadaan jugak..hehe

izzysabki said...

bukan sume laki mcmni la..tp sy termasuk kategori ni:P

zureen said...

jumir - perasan x? mereka selalu bagi alasan macam ni.. hehe

zureen said...

ahmad endo - elehhhh~ x percaya lahh~

zureen said...

kam - ce ceiter.. perempuan bagi ayat mcm mana? hihihi

zureen said...

peronda - hahha! ye ke? em.. tapi lelaki lagi banyak bagi alasan kot.. ;p

zureen said...

abu - tapi sebahagian BESAR tepat kan? hihih

zureen said...

sern - alaa.. apelah jalan ke hulu-ke hilir tu dengan kasih sayang yg awak curahkan kepada gf awak tu kan? ye x? ;P

zureen said...

alif - hahaha. masalahnye, hampir setiap kali tu laa alasan yang kena pakai. mak hari2 sakit ke ape? hihi

zureen said...

nonie - hihi :)

zureen said...

kitty - lelaki ramai tak ngaku.. ahahha

zureen said...

apik - uwaaaa. tapi setiap kali macam tuuu...

zureen said...

izz - dah agak dah! hahaha

ABU said...

tetap tak setuju :D

zureen said...

abu - bhahahahhah! tak tak. kena setuju sbb benda ni fakta kot. haha~

unwanted said...

ha².. suka yang part ni..

''ye, saya on the way ni''
padahal korang tak gerak pun lagi. hampeh!

"saya bukan tak ingat kat besday awak, saja je nak test tengok awak macam mana.
padahal bukan setakat lupa tarikh lahir, umur awek korang pun korang lupa.

zureen said...

unwanted - hihi. suka tu betul lah tuuu~ hihi

unwanted said...

yup. ada betul juga la kadang tu.ha3.

utk yg first biasanya akan tunggu perempuan siap dahulu baru gerak, coz lelaki biasanya simple n cpat untuk bersiap.:)

yg 2nd tu, utk b'day jarang lupa kot, tp kalau tarikh² penting yang bagi perempuan penting tetapi lelaki susah nk igt.:)

Fadzmie Mohamad said...

Dalam banyak-banyak ayat tu, satu ayat ja yang sy pernah pakai. Yang num 1 tu. Hahaha.

hana sudradjat said...

begitu detail sekali...haha

zureen said...

unwanted - zureen setuju.. kadang2 tarikh mcm anniversary ke, perkenalan ke, susah nak ingat. kenape ye? benda tu x penting eh? ;p

zureen said...

fadzmie - ahhahah! yelah2. rata2 semua mengaku penah buat no 1 tu.. hehe

zureen said...

hana - hehehe. kita kena bagi detail. :P

apik pehe said...

isk3..mane ader setiap kali..hehe..apik tak wat pon camtu..haaaaa

Onitsuka_hana said...

xpernah lagi..jd cmnie..klu hana mmg bg bnyak alasan..hehe

Ain Nadiah said...

eh yang pasal kl sentral, mid valley tu sama lah, kita cakap jumpa kat mid valley, dia pergi kl sentral, pastu salahkan kita pulak. huhuh

qudwa said...

yg pasal umur awek pn x tau tu, makan dalam kot...hahaha...XD

wan_cikgumuzik said...

kih kih kih.. check kat nuff ada trafic dari sini.. haahahha,, thanks lerrr... hahahhaha

wan_cikgumuzik said...

wow..!! unwanted komen kat sini.. idola gua tuu beb..!! siyessssss beb..!!

Anonymous said...

Lelaki banyak bende nak kena pikir.. Pikir masa depan negara, masa depan diri sendiri, kerjaya etc..

Yang paling banyak sekali pk.. mcmmana nak selamatkan diri dari perempuan yang banyak tanya.. :)

Lyea said...

haha! betol la bbabe =) thumbs up 4 this entry!

Lyea said...
This comment has been removed by the author.
mylife//uda17 said...

waah...... tgk2!!!!!

About Me

My Photo
seorang gadis biasa yang boleh berdikari dan sentisa cuba menggembirakan insan-insan yang disyanginya~
Powered by Blogger.

Blog Archive