blog ini akan di buka semula dalam tempoh

Thursday, September 08, 2011

PANIK SEMASA CANDLE LIGHT DINNER!!!


"SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN"





update! update!
zureen nak share tips yang boleh guna semasa anda mengalami beberapa situasi yang MEMALUKAN semasa dating, makan-makan, ataupun candle light dinner bersama kekasih!!!

pasti apa saja yang kamu lalukan semuanya dirasakan tidak kena. namun, jangan jadikan perasaan debarmu itu merosakkan makan malam yang penuh romantis.kamu perlu bersiap sedia mengatasi sebarang kemungkinan dan keberangkalian yang akan berlaku ketika candle light dinner kamu dan si dia berlangsung. zureen akan memberikan beberapa panduan untuk kamu menutup segala kekalutan itu. mari bersama-sama renungkan panduan atau tips di bawah agar kenangan yang romantis malam itu tidak akan menjadi kenangan yang paling kelakar dalam hidup kamu...!!

1. SALAH NAMA
dengan yakin dan manisnya kamu memanggil nama si ASHRAF (bukan nama sebenar) sedangkan namanya AMRI (bukan nama sebenar). oppsss! salah sebut. entah kenapa kamu secara tiba-tiba sahaja teringatkan ASHRAF, ex-boyfriendmu itu..

cara mengatasi : katakan kepadanya kamu seperti melihat teman sekampung kamu ASHRAF berlalu di hadapan kamu tadi. tetapi kamu tidak pasti sama ada betul atau tidak. katakan dengan penuh yakin agar ianya tidak menimbulkan sebarang tanda tanya.hehe.. boleh pakai kan?

2.MAKANAN TERLEKAT DI GIGI
senyuman manis kamu menjadi cacat kerana di gigi kamu ada terlekat cili atau sisa makanan.asyik sangat menikamati makanan sehingga tidak sedar ada benda yang memalukan kamu. lebih teruk lagi dengan selamba dia yang menegur kamu. argghhh~ malunyaaa!

cara menngatasi : tutup mulut dengan tangan sambil tersenyum. kemudian dengan selamba katakan padanya "tidak pernah terjadi seperti ini sebelum ini.mungkin ianya terjadi kerana mahu awak mengingati saya sampai bila-bila". atau sekiranya sudah terdesak katakan saja kamu memang ada tatu gigi. kelakarkan??!! hahaha.. (gelak besar macam iklan gigi palsu kat tv)

BERSAMBUNG.. HEHE~

16 comments:

~Nana 귀여운~ said...

la..ada sambung ka? huhuhu

ZF said...

no dua tu best...:-) nak tunggu sambungan la...huhuuhu

zureen said...

nana - ada-ada!! ;p

zureen said...

ZF - hihi! tunggu.. ada lagi sambungan ni bisuk.. ;p

ღ p!nk veLvet ღ said...

hahaha! tips bergune gaq ni :p

Yvonne Iman Felicianus said...

aii ada sambungan?bha sapat sia tunggu..

zureen said...

pink velvet - hihi! memang berguna untuk emergency..

zureen said...

yvonne - jap lagi ada tu dia punya sambungan.. hihi~

liya alia said...

lahhhh.. malunya kalau boyfie yang tegur celah gigi ada cili. malu malu

Puan Kutu said...

boleh percaya ker?haha..

zureen said...

liya - hahahha! malu! maluuu!!

zureen said...

puan kutu - hihihi. ;p

caliph shuriken said...

ntah apa tips part 2 nanti, hikk...

dill said...

comel :)

dill.

Jairinly bin matuin said...

kami nak tunggu sambungannya ya..

Jairinly bin matuin said...

sambung tau jangan tak sambung

About Me

My Photo
seorang gadis biasa yang boleh berdikari dan sentisa cuba menggembirakan insan-insan yang disyanginya~
Powered by Blogger.

Blog Archive