blog ini akan di buka semula dalam tempoh

Sunday, January 16, 2011

saya pelajar IPG KAMPUS KENINGAU, SABAH.

NAK JOIN?
KLIK SINI!





zureen merupakan penuntut yang mengambil mata pelajaran Pend. Seni Visual (PSV) sebagai major. Manakala, Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris subjek minor. InsyaAllah akan menjadi seorang guru seni. hehe.

banyak pengalaman manis zureen sepanjang zureen berada di IPG. Antaranya :

rumah dekat
rumah zureen kat asrama lelaki. papa warden asrama dan pensyarah akademik di kampus yang sama. agak manis jugaklah kan sebab tak payah pun nak keluar duit banyak nak beli makanan! haha! dan agak manis jugaklah bila dapat merasa duduk asrama tanpa keluar belanja lebih. ;)

mewakili kampus
ke mana? ke program kemerdekaan peringkat kebangsaan di parlimen. waktu tu zureen bersama senior - Ronald James. memang best. tapi agak letih laa. hehe.

Jubli Perak
apa zureen buat time jubli perak IPG? zureen dan roomate menghias bilik! yaaa! memang agak kontoversi jugaklah keputusan tersebut. ramai yang kata bilik zureen dan chia (roomate) sepatutnya jadi JOHAN. memang frust gila time tu.. tapi zureen katakan manis sebab Tim. Pengarah dan pensyarah-pensyarah yang lain kata bilik kiteorang THE BEST!




naik helikopter!
haa.. 1st time tauu naik helikopter! dah laa naik helikopter, helikopter tu pulak menteri punya. memang dasyat lah! haha. zureen dapat naik ni pun sebab zureen dan ahli-ahli koir IPG buat persembahan sempena 'Hari Kaamatan' peringkat negeri sabah. ;p




 terpilih untuk pameran
yaa. adalaa program yang kiteorang buat time semester 2. memang penat tapi usaha zureen berbaloi kerana lukisan serta arca timbul zureen terpilih untuk dipamerkan. hihi.



jumpa dengan si handsome ;)
haha! ishhhh..WAJIB masuk dalam kenangan manis! haha. kat IPG ni jugak zureen berjumpa dengan encik Amri Ashraf. memang tak notice pun kewujudan dia ni. tapi bila dah gabung kelasss... (to be continued) haha!




perubahan yang zureen nak buat dalam sistem pendidikan negara?
semestinya zureen nak murid-murid, khususnya yang berada di kawasan pedalaman ni seiring dengan pencapaian serta taraf murid-murid di kawasan bandar. insyaAllah, zureen khasnya, dan kawan-kawan yang lain amnya, akan membantu lagi mereka dan tidak akan membiarkan mereka jauh ketinggalan dengan rakan-rakan mereka yang lain.

cik sushi : buat masa ni, takde kenangan pahit. ;p

10 comments:

zacky ~786~ said...

wahhh nak naik helikopter..!!! best yer...

zureen said...

zacky - tu laa pasall.. ;p

Shakir Azfar said...

hi! thanks for visiting.. im following you now..please follow me back yah! thanks! ^_^

zureen said...

shakir - folo u back!

FarahinSabri said...

wow..cantik gler bilik!..tu bilik kt maktab eh??..mmg laen sgt ng bilik kt IPIK..

hasrul hassan said...

Salam .. singgah tgk orag sabah buat apa ... :) uhh hebat.

salam perkenalan dari:

http://hasrulhassan.blogspot.com

zureen said...

farahin - decorate sendiri.. ;)

zureen said...

hasrul - salam perkenalan juga.. :)

Onitsuka_hana said...

zureen ipg keningau..Major PSV?? zureen mesti da bakat seni.. Lagi brapa sem? :)

Ayie Abas said...

GAMBAR YG LAST...LELAKI tuu HENSEM laa...

About Me

My Photo
seorang gadis biasa yang boleh berdikari dan sentisa cuba menggembirakan insan-insan yang disyanginya~
Powered by Blogger.

Blog Archive