blog ini akan di buka semula dalam tempoh

Tuesday, November 23, 2010

betulkah lelaki ni suka pegang-pegang?

salam.
Supaya tidak berlaku salah faham, situasi yang diberikan di sini hanya untuk suka-suka. dah nama pun blog 'suka-suka saja' kan?
Takde kaitan pun dengan sesiapa.
Btw kepada yang lelaki, kalau nak pegang perempuan, ingat-ingatlah ye siapa anda.

Ha…kalau masa korang berjalan dengan kekasih atau buah hati korang, ada tak dia pegang-pegang tangan korang? Habis semua die nak belek-belek tangan korang tu? Kalau ada parut sikit, mesti dia tanya, kenapa ada parut tu? Macam mana boleh kena? Macam-macam soalan dia tanya. Dorang ni memang suka nak pegang-pegangkah?

Lelaki ni bukannya apa. Dorang ni memang prihatin. Prihatin pada kekasih dorang. Kalau boleh, dorang memang nak jaga semua. Taknak ada luka-luka, parut-parut, segalanya. Kurang cantik katanya kalau ada parut-parut ni. Kan bagus lelaki korang tu.

Lelaki ni bukannye apa. Dorang ni memang suka melindungi perempuan. Kalau dalam hujan, siapa yang pegangkan payung untuk korang? Lelaki atau perempuan? Mesti la lelaki. Lelaki ni memang romantik. Dia tahu yang perempuan memang memerlukan dia. Tu pasal dia sanggup pegangkan payung walaupun dia akan basah kuyup. Kan bagus lelaki korang tu.

Lelaki ni bukannye ape. Dorang ni memang rajin. Kalau korang makan kat KFC atau McD, sape yang akan pegang dan angkat tray makanan tu? Mesti la lelaki. Dorang tahu perempuan tak larat nak angkat tray tu. Lagi pun dorang sayang pada korang. Dorang tak nak la korang penat-penat angkat tray makanan yang tak la berat mana pun. Ciput je beratnye. Kan bagus lelaki korang tu.

Lelaki ni bukannye apa. Dorang ni kan kuat. Tough pulak tu. Tu pasal kalau korang pergi shopping barang-barang dapur, lelaki jugak yang angkatkan barang-barang masuk dalam boot kereta. Tak perlu korang susah-susah nak angakut-angkut barang. Korang just tolong tolak troli je. Tu pun ada lelaki yang sayang sangat kat isteri dia sampai troli pun dia tolakkan. Kan bagus lelaki korang tu.

Dan last sekali, lelaki ni bukannya apa. Dorang kan penyayang. Siapalah yang tolong pegang dan pimpin tangan korang kalau korang sakit. Dia jugak la yang akan tolong pimpinkan tangan korang nak ke hospital ka, nak ke toilet ka, nak gi duduk kat meja makan ka. Dorang ni memang penyayang. Even kadang-kadang tu, dorang akan dukung korang kalau korang tak larat sangat. Kan bagus lelaki korang tu.

=)

shared from : http://www.tentangcinta.com/

14 comments:

hysman said...

ish tak jugak...
klu pokcik biarkan je die yg angkat dulang mcD tu..
bkn berat sgt pon..
kdg2 die yg bayo gak...
hahahhaa..
bkn ape dlm hubungan tu kena ade giv n take..
bkn tertumpu pd sesuatu jantina jer..
klu dah jd bini lain citer..
hehehe

zureen said...

pakcik hysman - hahahha! yelaa.. tp kebanyakkan laki gitu kan? hik3

hysman said...

yer....
hahaa...
pesal bertanggungjawab...
;)

zureen said...

hhahaha... so, pakcik ni memang langsung xpnah nk tulak troli, pgg payung utk bini/gf eh?

Zulfahmi Abidin said...

entry nie mcm copy paste je.awk tak creaditkan kat pengarangnyer ker?? rasenyer org penah bace lah entry mcm nie.sory kalau fahmie slaah.tapi memang terase kalau bace entry nie.heheheh

Syeera Saupi said...

nice..=)

Syeera Saupi said...

lupa plk nk gtaw..kte pnye bckground theme sama la reen..hehe

sharaBUNGA said...

mcm knl jek entry neyh

zureen said...

fahmi - yes. copy paste. dah creditkan dah.. lupa. hehe. thnks 4 reminding~

zureen said...

syera - haha! really? bha. geng laa kita! hik2

zureen said...

cik bunga - awak kenal sbb awak pernah baca kot :)

sharaBUNGA said...

sbb ini adalah entry sy :)

zureen said...

shara - oh-oh! maknanya, awak pun copy paste lah kan? zureen tak copy dr blog awak. haha!

Acul said...

memang laki camtu... tapi ade gak yg amik kesempatan atas kebaikkan lelaki dan ade jugak membuat 1 perkara dan menanti balasan yang akan tiba. ape2pun nk pegg2 lg syok pas kawen. tu baru berbaloi utk dipegang :)

About Me

My Photo
seorang gadis biasa yang boleh berdikari dan sentisa cuba menggembirakan insan-insan yang disyanginya~
Powered by Blogger.

Blog Archive