blog ini akan di buka semula dalam tempoh

Friday, December 24, 2010

jangan dating dengan perempuan ini! (untuk lelaki single sahaja!)

belum ada kekasih? zureen sedia memberikan tips-tips yang berkesan untuk anda! apa yang terlu anda lalukan adalah memilih bakal kekasih sekaligus isteri yang baik dan seboleh-bolehnya elakkan daripada golongan ini :

1. Kawan baik kakak anda.

Kenapa? Ini kerana apabila permulaannya semua pasti nampak baik tetapi jika suatu hari nanti anda berselisih faham, semua rahsia anda akan dibingkarkan kepada kakak. Agak susah untuk anda mempertahankan diri bila ’diserang’

2. setiausaha anda

Kenapa? Seperti sedia maklum, anda orang yang memandang serong pada kerjaya seorang setiausaha. Bagi mereka, setiausaha hanya mahu menggoda boss, seterusnya berkahwin. Jika ia, anda keluar dengan setiausaha dalam masa yang sama, anda sudah berkahwin, anda mengiakan tanggapan orang.

3. bekas teman wanita

Kenapa? Ada orang kata, kita tidak sesuai jadi kekasih tetapi boleh jadi kawan. Jika hubungan sudahputus, elok sahajalah dilupakan. Tak perlulah anda keluar lagi kerana apabila putus, anda sebenarnya tidak punya sefahaman lagi.

4. teman wanita kawan anda

Kenapa? Hah! Ini satu kesalahan paling teruk yang pernah anda lakukan. Jangan sesekali menikam kawan dari belakang keranaia tidakbaik untuk sesebuah persahabatan. Fikirkansendiri, kala kekasih anda diambil orang tentu sakit bukan? Dan itu lah perasaan orang lain yang merasainya.

5. wanita yang terlalu "demand"

Kenapa? Mengapa perlu melayan perempuan yang ’demand’ kerana anda bolehsakitotak jika melayan mereka ini. Banyak lagi perempuan lain dan jika kekash anda demand, abaikan saja dirinya.

cik sushi kata : zureen hairan. hari ni entri pasal cinta-cinta je. takde idea lain dah. haih =.=''

12 comments:

Rozuan Ismail said...

kesimpulannya..jangan kahwin..huhu

zureen said...

rozuan - hahah! jangan macam tu. kahwin tu sunnah nabi. :)

dabuldahi said...

emmmm....
dengan ex pon takleh??
waaaaaaa

Haa Fakihah said...

hehehe. jgn keluar ngn hak milik org laen kan kan kan.

zureen said...

dabuldahi - haha. bukan xleh wak.. boleh.. zureen kata elakkan je.. :) kalau dah awak rasa serasi, ok laa.. :)

zureen said...

akak - tuu konfom laa kak.. hahah~

tsaicoutic tranmorphersys said...

nice tips...

Telaga Putih said...

ada award utk top10 bpm in my last entry..sudikan diri amik~

caliph shuriken said...

nk jadi doktor cinta ka? ;p

p/s: jgn lupa trus jual sushi nti ^^

zureen said...

tsaicotic - thanks! :p suke2 je actually. hihi~

zureen said...

telaga putih - i will. :)

zureen said...

caliph - hahah~ mestilaa.. awak kan pelanggan tetap saya. hihi

About Me

My Photo
seorang gadis biasa yang boleh berdikari dan sentisa cuba menggembirakan insan-insan yang disyanginya~
Powered by Blogger.

Blog Archive