blog ini akan di buka semula dalam tempoh

Friday, November 12, 2010

shin chan pilihan hati!

salam.
sudah pasti anda semua pernah mengalami zaman budak-budak kan?
(padahal, sekarang pun masih rasa macam budak-budak lagi.. ceyy!)
baiklah, jika anda masih ingat, kongsikan 5 cartoon favourite zureen!
check this out!

tempat KETIGA!!!

DETECTIVE CONAN

yes!
kartun ni memang best!
kes-kes yang diselesai pun.. fuhh!kadang-kadang kita pun tak tau nak selesaikan macam mana. rasa-rasa lagi rumit daripada soalan exam! haha! yang bestnya, kalau tekaan kita betul - tepat meneka siapakah pembunuh sebenar! rasa macam kita yang selesaikan kes pulak kan? lagi satu, kes pembunuhan dalam cerita kartun ni memang takda dalam dunia! orang tak boleh buat! jangan rujuk cerita ni nak buat kes sudah laa ye? :p



tempat KEDUA!!!

DORAEMON

let's sing together :

an-an-an..
totamo daesuki!
doraemonnn..

haha. comel kan?
okaylah, alangkah bestnya jika DORAEMON ni betul-betul wujud kan?

''doraemon.. boleh bawa zureen pergi Old trafford tak? lepas tu Liverpool? lepas tu Chelsea? lepas tu...''
lalu, Doraemon yang comel pun kata, ''boleh! PINTU SUKA HATI!''

''doraemon, zureen malas mahu study. boleh bagi pen ajaib tak? zureen exam minggu depan. boleh tak?''
''boleh! PEN AJAIBBBBBBB...!!!''

''doraemon, boleh zureen tahu dengan siapa zureen kahwin nanti tak?''
''boleh!! MESIN MASA....!!!''

haha. bestkan? tak payah buat apa pun. cuma berikan doraemon tersebut kuih dorayaki je. kan? kan? tapi, susah juga kalau doraemon ni wujud. yalah, if doraemon wujud, mesti kita dah malas nak usaha. tapi, ada doraemon tetap best! best! hihi.





tempat PERTAMA!!!

CRAYON SHIN CHAN!!!

yeah!!
haha.
kenapa suka kartun ini? entahlah, tingkah laku dia yang nakal sangat-sangatlah mencuit hati. dah laa kepala macam rooney, comel sangat! hihi. lagi satu, walaupun dia suka menari-nari dengan punggung dia (kartun ni memang tak sesuai dengan budak-budak bawah umur kot?haha) perlakuan seperti itulah yang mungkin mencuit hati untuk tergelak. haha. tapi sikap terlalu nakal shin chan ini tak boleh dicontohi tau adik-adik? :)

  KORANG SUKA KARTUN APA PULA? 
=)

2 comments:

kobEj0rdan~ said...

rank no 1 dan 2 anda same ngan saye.hehe

tp no.3 saye ialah mr.kartun!

zureen said...

kobejordan - haha. really? best kan shin chan? comel!

About Me

My Photo
seorang gadis biasa yang boleh berdikari dan sentisa cuba menggembirakan insan-insan yang disyanginya~
Powered by Blogger.

Blog Archive