blog ini akan di buka semula dalam tempoh

Wednesday, June 01, 2011

alasan bodoh bila ditahan polis!




Memandu kenderaan dalam keadaan yang tak sepatutnya adalah perkara yang sangat bodoh jika awak semua lakukannya. Bila ditahan polis, macam-macam alasan yang awak semua bagi. Awak semua ingat polis tu bodoh ke? Lain kali dah tau buat kesilapan, terima je saman. Jangan buat alasan bodoh. Antara alasan bodoh tersebut adalah ...  

TAK PAKAI TOPI KELEDAR
alasannya : untuk menghilangkan kelemumur atau kutu bila ditiup angin.

BILA BUNYI EKZOS KERETA TERLALU BISING
alasannya : nak tolong kejutkan orang dekat flat yang selalu sangat lewat bangun pagi nak pegi kerja.

BILA MEMANDU TERLALU LAJU DI HIGHWAY
alasannya : takut terlepas nak tengok cerita wonderpet di rumah

BILA MELANGGAR PERATURAN LAMPU ISYARAT
alasannya : korang buta warna

BILA BERAKSI SUPERMAN ATAS MOTOR DI JALAN RAYA
alasannya : pinggang sakit sebab terlalu lama tunggang motor, kalau buat macam tu boleh kurangkan sakit.

BILA MELINTAS JALAN RAYA TAK TUNGGU ISYARAT PEJALAN KAKI
alasannya : takut orang belakang menyondol


cik sushi : takde lesen lagik. sob-sob!

30 comments:

buzzy said...

cun gamba

zureen said...

buzzy - adess.. gamba lak.. hahah

Shah Rizar said...

hehehe.. lawak gak alasan bodoh tu..

Tandas Awam Yang Cool

zureen said...

shah rizar - terima kasih. ;p xde idea ni. warggghhh~

ღ p!nk veLvet ღ said...

tips utk tak pakai tali pinggang tade ke? *sbb slalu wat camtu* ahaks!

zureen said...

pink velvet - hahaha. tak dapat pikir apa alasannye. ;p

kakzana said...

ada lesen pun dah lama tak drive, cmne tu? akak la orgnya...huhu..

Cinoi said...

Memang bodoh sangat alasan tu. Ada ka lagi orang bagi alasan macam tu??

Aki said...

Cikgu Jue!!! ^_^.v..
Hm,sa nda pernah bagi alasan bodoh camtu,alasan sa smua boleh diterima pakai.. Kenapa tinted gelap2 : Sa cerita abis pasal sains.. macam pandai.. padahal,tipu ni smua.. hahaha..

ida zainal said...

hehe, nanti nak suruh ayah try :D

nursyamime said...

haha alasan kasik polis berang je..
lawak2..:D

maisarah aiman said...

ada jugak alasan macam ni .hoho~

Sarah Khan said...

salam ;)

haha yep. tak logik alasan2 tuh. hmm

cepat2 ambil lesen ye. hehe

Muhamad Dinie said...

haha..alasan mmg x boley blah..XD

zureen said...

kak zana - alaaa.. rugi laa mcm tu kak~

zureen said...

cinoi - adaa... cuba tengok komen c aki tu.. dia mengakuu.. ;p

zureen said...

aki - hahahhah! bijakkk! memang tediam laa polis pastu? ;p

zureen said...

ida zainal - mak aiii.. ta payhhh.. kang tak pasal2 sy kena rembat bagi idea macam ni.. hahah!

zureen said...

nursyamime - haha! tahu xpe.. ;p

zureen said...

maisara - ada-ada! ;p

zureen said...

sarah khan - akakkk.. nak amik lesen.. tp reti gear satu je skrg ni.. asal tuka gear, mati! tanak ambik sbb takut kena marah dgn cikgu memanduuu~ uwaaaa

zureen said...

muhd dinie - hahahha! ;p

Aki said...

mimang tediam.. tapi saman tetap saman.. hahahahha..

zureen said...

aki - hahahha! jd padan muka laa kan? ;p

Aki said...

apa lagi.. kuyak ni.. hahaha.. :D..

zureen said...

aki - berapa ratus la?

Aki said...

errr,hehehe.. lupa.. (pura2 lupa)

zureen said...

aki - hahah! tu laa jajal!

yahya said...

kereeen,, sinGgah, kawan..

Si Roti Kacang said...

jom datang korea di blog saya

http://www.therotikacang.blogspot.com

About Me

My Photo
seorang gadis biasa yang boleh berdikari dan sentisa cuba menggembirakan insan-insan yang disyanginya~
Powered by Blogger.

Blog Archive