blog ini akan di buka semula dalam tempoh

Wednesday, May 04, 2011

zureen berperang dengan penyakit kencing lipas!

oke. yang ni pakai eyeliner untuk cover penyakit mata tu.



Pernah dengar tak penyakit ni? Bila baca macam dahsyat kan? actually penyakit ni tidak berjangkit pun. cuma, sakit sikit lah. mama cakap, orang yang kena penyakit ni memang takut sangat dengan lipas. That's why lipas tu berani nak kencing dekat mata zureen.

ya! zureen kena kencing lipas! huhu. sekarang zureen tangah berperang dengan penyakit ni. Bengkak mata tu memang teruk tapi boleh tahan laa. cuma yang tak tahannnya bila mata tengah gatal tuu.  zureen nak kongsi sedikit pasal penyakit kencing lipas ni. simptom-simptomnya adalah :

- mata berair
- gatal yang teramat sangat sampai anda rasa nak garu laju-laju
- bengkak
- merah di bahagian bawah kelopak mata


oke. sangat kasihan kan mata zureen? :(

huhu. semoga zureen cepat sembuh!

kencing lipas ni zureen tengok tak lah seteruk nama penyakit ni. zureen pun tak sure betul ke tidak nama penyakit ni. haha! zureen tak jumpa doktor lagi. tak sempat. busy.

cik sushi : zureen tengah fikir, macam mana agaknya lipas tu kencing dekat mata zureen. =.=''


6 comments:

ZF said...

kesiannya...

zureen said...

zf - terima kasih kerana kesiankan zureen.. hehe

^cahaya_harapan91^ said...

zureen,..ciaannnyerr dierr..bubuh minyak but but k..eheh

Rozuan Ismail said...

bukan orang panggil ketumbit ke?

zureen said...

cahaya - wuwuw. kesian kan? minyak but but mana dapat? ahhaa

zureen said...

rozuan - kalau ketumbit ada macam nanah kecik kat bahagian bengkak tu kan? ni takde. just bengkak je. huhu

About Me

My Photo
seorang gadis biasa yang boleh berdikari dan sentisa cuba menggembirakan insan-insan yang disyanginya~
Powered by Blogger.

Blog Archive