blog ini akan di buka semula dalam tempoh

Wednesday, April 27, 2011

Habit Saya Main Sedut-Sedut!

berbicara pasal habit. zureen rasa habit yang zureen nak cerita ni tak laa unik pun. biasa saja. tak ada modal nak update pasal apa kan? haha. baca saja lah. oke.


ya. zureen memang suka minum air kotak. sebab air kotak murah. haha! 
lagipun air kotak tak bergas. 
zureen allergic sikit minum benda-benda yang bergas. 
boleh cirit-birit. =.=''

 haa. zureen nak cerita ni pasal habit zureen kalau dah minum minuman kotak! 
nak tahu? 
terus baca.
.
.
.
.
.
.
.
.

 kalau zureen minum benda ni akan automatik berlaku. tanpa dirancang dan disengajakan! 
dah nama pun habit kan? 
mula-mula zureen hisap sedut laa air tu.. 
tapi, bila air kotak tu kosong. 
benda yang zureen akan buat adalah :
.
.
.
.
.

 yes! 
gigit straw! bahahha! 
sampai zureen rasa zureen puas hati menguruskan straw tersebut. 
nak tahu tak? 
zureen akan gigit straw tu sampai takde angin pun leh masuk. haha!


 lagi dashyat kalau zureen tengah lapar. 
memang sah-sah straw tu boleh terbelah dua. 
jangan main-main dengan gigi arnab zureen. 
tajam tau! berkilat lagi! 
haha. 


so, bila dah terbelah dua, for sure laa yang kita tak boleh sedut sisa-sisa air yang terdapat dalam kotak tu kan?
alternatif lain :
.
.
.
.
.

 zureen sedut saja dari lubang kotak tu. 
sampai kotak tu pula kecut. 
apa kejadahnya kan?


zureen tahu benda ni tak senonoh. 
tapi rasa puas bila dapat 'menguruskan' straw dan air kotak tersebut. 
lagipun, kawan-kawan yang duduk semeja dengan zureen tak kisah sebab mereka sayang zureen. 
ada kena mengena ka? haha!


cik sushi : kalau air tin tak tahu macam mana nak sedut sampai beliau 'kurus'. haha!

17 comments:

no_answer said...

hahaha :D

agak agak ade orang nak kongsi straw tak ?
hahaha :D

zureen said...

no answer - hahaha! ada kot? bahhahahhahahha~

-telordibasuh- said...

hahahaha...zureen gadis pelik

zureen said...

telor - uwaaaa! mana ada laaa~

neslO_ais said...

erkk..macam tersame plak hobi tu an..huhu

zureen said...

neslo - really? hahahah!

nUr _ atiQah said...

hahaha
cara menggunakan straw
terbaek punya..haha^^~

zureen said...

nu atiqah - haha! awak pun macam saya jugak ke?

diana said...

kalau kat restoran gigit straw jugak tak??
kalau gigit mesti tukang angkat gelas tu kata..
"dasyat punye lapar budak ni..
straw pun lunyai abis.."
hehhehe

zureen said...

diana - wajib gigit! hahaha. benda ni automatik. tak tau macam mana nak kontrol. haha!

aisya said...

hahaha... comel je.. :)

whitelover said...

wah...dudel tu sila ade ank tudung dabel kaler :P

azwashamsuddin sangat tinggi

zureen said...

aisya - hahaha! ;p kejadah comel gigit straw mcam tu? haha~

zureen said...

whitelover - haha! saya suka anak tudung dabel kaler! ;p

DaK CoMoT said...

hahahaa......xmo bg zureen minum air kotak comot lah!hahahaa

zureen said...

dak comot - alaaa... sharing kan loving? haha~

miaawww said...

suka gigit straw? sama ;D

About Me

My Photo
seorang gadis biasa yang boleh berdikari dan sentisa cuba menggembirakan insan-insan yang disyanginya~
Powered by Blogger.

Blog Archive