blog ini akan di buka semula dalam tempoh

Monday, December 20, 2010

KURANG AJAR betul budak nama NANA ni!

PANASSS!

yes! lebih hangat daripada biasa! kenal tak tagline tu? Hot FM kan? ya! biasalah. anak-anak dara macam zureen ni memang awal bangun, kemas rumah sambil dengar Hot FM (ceyy!! angkat bakul sendiri nampak? ada sape-sape nak isi borang?hahah!). okaylah. berbalik kepada topik di atas, zureen ada laa dengar segmen 'Panggilan Hangit' tu kan.

punyalah bengang zureen dengar! sumpah bengang! sehinggakan time zureen menyapu pun dikawal dengan emosi. terus menyapu laju-laju. mana taknya, si nana (mangsa panggilan hangit) ni punya laa kurang ajar masa cakap dengan kak fafau (jadi mak jah kononnya). langsung tak hormat orang tua!

cakap punyalah berlagak! kalau zureen jumpa dah siap tampar-tampar muka dia laju-laju! mana budi bahasa? lagi satu, budak nana ni baru je nak masuk form 4! masyaAllah. tak tahu lah mana mak bapak dia. tapi yang pasti, bukan mak bapak je malu dapat anak macam ni. binatang peliharaan dia pun dah sure malu bila dengar budak nana ni cakap sedemikian rupa dengan orang tua!

lagi best bila kak fafau siap sindir dan nasihat lagi dak nana tu. bagus!! 1 Malaysia dengar beb apa yang dia cakap tu.kepada adik-adik dan semua lah yang rasa dirinya tu manusia, nak cakap dengan orang, especially orang tua, cakap laa dengan berbudi bahasa. hormat! tu yang penting. jangan kurang ajar macam dak nana ni! oke?

cik sushi kata : nanti zureen cari panggilan hangit tu. nak suruh anda dengar. confirm menyampah dengan budak tu!

21 comments:

buzzy said...

ape yg disebut budak tu cikgu..

eh awal bangun.ade buat sushi tak?:P

zureen said...

buzzy - huhu. cara dia cakap. memang cukup kurang ajar laa wak. nasib tak pecah tv tu tadi. wakakakkk~

ada-ada! nak tak? :P

buzzy said...

dah dpt audio panggilan hangit tu bgtau ek.nak dgr jugak..ish jgn tumbuk tv tu.lagi elok gi tumbuk bawang ke cili ke kat dapur tu. :P

hehe..zureen kene bukak kedai sushi la camni.asal masuk blog ni je igt sushi.hehe
add fb?

zureen said...

buzzy - wakakkak! malas laa nk tumbuk bawang.. zureen main bland je.. wahahhaha!

pssst! ada! luvbabyreen@yahoo.com hehe~

ONLY ONE said...

kalau jumpa yg pangilan 2 ckp kt sy ugak erk..

buzzy said...

hehe blanje aje kan.penat tumbuk2..kang meleleh mata sbb pedih.tak pasal2 mcm sedih je tumbuk bawang..hehehe
pssstt..ok dah add :)

Anonymous said...

nk dgr gak...

Diya Edhayaa said...

nak dgr gk.. carik tw zureen..

aMyErInAiMiE said...

nak dgr nk dgr!! carik tau.hrhr

kembatolo™ said...

ok2.. nanti taruk sini..
nak kutuk ramai2.. haha

zureen said...

only one - orait!! berehh!

zureen said...

buzzy - dah approve! :P

zureen said...

diya - wajib carik! ramai yang nk dengar.

zureen said...

amy - haha! bereh2! zureen carik nnt k?

zureen said...

kembatolo - wakakkak! awak, pasal mngutuk no. 1!

psst! tp wajib gak kutuk budak tuh! :P

Haa Fakihah said...

dia ckp ape?

zureen said...

akak fakihah - bnyk dia cakap kak. sangat kurang ajar. AM krew ada ulang lagi sebab ramai nak dengar. memang hampeh dak pmpuan tu.. nnt zureen cari audio dia. oke? :)

bella :) said...

boleh tahu tak , panggilan hangit tuh tentang apa ? :) nak dengar .

zureen said...

bella - zureen tgh dalam usaha cari audio dia.. hehe :)

afzan said...

tak semua nana begitu :)

zureen said...

afzan - hahha! :) ye ye ye.

About Me

My Photo
seorang gadis biasa yang boleh berdikari dan sentisa cuba menggembirakan insan-insan yang disyanginya~
Powered by Blogger.

Blog Archive