blog ini akan di buka semula dalam tempoh

Thursday, December 23, 2010

bagaimana nak buat followers macam zureen?

hehe. salam. zureen agak kelam kabut sikit. hihi. tutorial ni zureen buat sebab ada rakan blogger yang tanya. semoga anda-anda faham laa tutorial zureen yang agak kelam-kabut sikit ni okay?

soalan : ''bagaimana nak buat followers macam zureen ni?''

contoh :
KLIK LINK DI BAWAH INI OK?
SILA FOLLOW SAYA SAYANG!



copy code di bawah dan pastekan di mana-mana bahagian widget (HTML/Java script) anda.

<span style="color: rgb(255, 255, 0); font-weight: bold;"><blockquote><span style="color: rgb(51, 255, 51);"><blink>KLIK LINK DI BAWAH INI OK?</blink></span>
<li style="font-weight: bold; color: rgb(51, 255, 255);"><a href="http://www.blogger.com/follow-blog.g?blogID=6080241560246297837"><span style="color: rgb(51, 255, 255);">SILA</span> <span style="color: rgb(255, 102, 0);">FOLLOW</span> <span style="color: rgb(51, 255, 255);">SAYA SAYANG!</span></a></li></ul></div><p></p></center></center>


yang dihighlight tu anda boleh tukar dengan apa-apa mesej anda. 

kalau nak buat COMMENT macam blog zureen ni pula codenya adalah :

<br>
<$BlogItemCommentCount$> bebelan</a>
<br><a href="http://www.blogger.com/comment.g?blogID=6080241560246297837&postID=<$BlogItemNumber$>"><blink>KLIK INI UNTUK HANTAR BEBELAN ANDA</blink></a></br>
<br>

yang highloght tu pandai-pandai laa tuka. jangan pakai URL blog zureen pula oke?

PERHATIAN! : blog id anda boleh didapati di url dashboard anda.

selamat mencuba! tak paham tanya oke?

6 comments:

auny ngehngeh :D said...

babe, nda bisa copy code bah ^^ cemana ek ?

Al-Afiq Anak Ayah said...

zureen tak bleh copy laaa kod tu..how..?

zureen said...

auny - dah boleh dah.. hihi

zureen said...

afiq - dah boleh copy dah.. dah enable right click.. hihi

auny ngehngeh :D said...

oraittt! maceh . dah copy tau . thankssssssssssss ! :P

zureen said...

auny - hahha.. orait!!! :)

About Me

My Photo
seorang gadis biasa yang boleh berdikari dan sentisa cuba menggembirakan insan-insan yang disyanginya~
Powered by Blogger.

Blog Archive