blog ini akan di buka semula dalam tempoh

Sunday, May 29, 2011

mari belajar buat fesbuk! haha

anda akan tahu kenapa zureen buat muka sewel macam ni lepas baca semua ni. haha

Ada sorang perempuan ni. Dia nak belajar guna facebook. Dia SMS zureen untuk ajar macam mana cara nak buat facebook :

Perempuan : weh! Tolong ajar aku buat facebook bole tak?

Zureen : bole. Ko dah ada depan computer?

Perempuan : dah. Aku dah ada email pun

Zureen : cantekk! Ok, skrg ko bukak browser firefox atau internet explorer

Perempuan : browser tu ape?

Zureen : laa. Ko click menu start, pastu cari tulisan internet explorer

Perempuan: pastu?

Zureen : kat kotak paling atas, ko type ‘www.facebook.com’ pastu enter

Perempuan : oke! Pastu weh?

Zureen : kalo da kuar gambar, ko isi form pendaftaran sesuai yg ada

Perempuan : isi yg mana weh? Takde pape pun kat page ni

Zureen : takkan la takde pape? Kat page tu tulis apa?

Perempuan : paling atas cuma ada tulisan ‘the page cannot be displayed’

Zureen : oh! Ko salah tulis dari awal tu

Perempuan : betul la aku type, www.facebook.com

Zureen : hm, mungkin connection internet ko mati

Perempuan : eh? Kene ada internet ye? Rumah aku takde internet

Zureen : cis. Senget! Jari aku sampai kerinting kasiktau ko. Rupenye rumah ko takde internet

Perempuan : hehe. Takpe la. Nanti kalau aku pergi cyber cafe aku sms ko lagi ye. Thanx ye

Zureen : sokey, email ko ape weh?

Perempuan : www.akucantiksangat2011@yahoo.com
Kawan aku buatkan. Aku belum pernah bukak lagi

Zureen : laa.. Mana ade email pakai ‘www’ kat depan. Alahaiii..

Perempuan : www tu ape weh?

Zureen : Wassalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh…


cik sushi : Terima Kasih kerana membuang masa 1 minit 43 saat anda untuk mebaca ni! haha :D

credit to : muhammad nazree

33 comments:

Syat0za Zai said...

mana kak zureen dpt ni..hahah

anamizu said...

ala cian die..
tlg la wat kan utk die..hihi



*info psl al-quran palsu..
jom singgah blog cik ana

zureen said...

syatoza - adik buat. haha!

zureen said...

anamizu - hahaha. sakit tangan ni. ;p

Cik Azizah said...

kahkahkah..siot je..kesiannya dia..zureen tlg la buatkan..ngee

zureen said...

cik azizah - hahaha. ada juga orang macam tu kan? bengang je. haha!

IzwanNie Eynia said...

bca n3 klakar ni.. hahaha...ada lg mcm tu..

zureen said...

izwanie - hehe. tu laa pasal..

aisya said...

hahaha.. ade plak mcm tu..

alif haris said...

hehehehe .. kesian beliau xtawu .. tolong la ajar die .. fes time jupe tenet kot :)

zureen said...

aisya - ada-adaaa! hhahha. bengang x? ;p

zureen said...

alif - awak tolong buatkan dia oke?

yad'z said...

hahhahahahahah...........XD

zureen said...

yad'z - amboi. gelak besar je? ;p

Cik Hati said...

kah3....kelakar gile...ngee...ntah pape... T___T

Jer ... said...

hahahah . lawak

zureen said...

cik hati - hahah! ;p kira lawak juga laa dapat kenal member mcm ni. kesian lak kat dia. ;p

zureen said...

jer .. - hahahaha! :p

cik ella said...

hahahah lawak2..

zureen said...

cik elia - hahaha. lawak kan?

Jierah dongsaeng said...

hahaha. comel je muka wat cmtu ;P

zureen said...

jiera - tu bukan comel. tu ngade wak. ahha!

ღ p!nk veLvet ღ said...

hahaha! seyez taley blah dgn lawak pompuan tuh ... agaq ketinggalan cket ye dok?

zureen said...

pnk velvet - ni bukan ketinggalan sikit ni wak.. ni ketinggalan banyak ni.. haha

SYAF said...

HAHAHAHAHA... SUKA BACA ENTRY AWAK....PECAH PERUT GELAK...

zureen said...

syaf - kalau gitu, selalu laa singgah ye? hihi~

Yvonne Iman Felicianus said...

Hahahahahaha...gila keyawa sendiri2 aku tau...

zureen said...

yvonne iman - hahah! terima kasi kerana ketawa.. ;p

aQim said...

bengang pulak bace bnda ni.sape pmpn tu? rse nk je sekeh..hahaha;p

My Mom's Diary said...

As Salam.
MMD tengah taip komen ni dengan ketawa berdekah2 hinggakan tak keluar suara. Anak MMD tengok MMD dengan hairan bin ajaib nya.
Kelakar habis.

zureen said...

aqim - hahahha! jangan sekeh.. dia comel tauuu~ ;p

zureen said...

MMD - hahha! bawak bertendangg.. ada asma tak? takut lak semput nnt.. kih kih kih ;p gurau je MMD :)

Yusuf Tayyob said...

Saya Budak baru BeLajaR.. PEACE YOOO!!

About Me

My Photo
seorang gadis biasa yang boleh berdikari dan sentisa cuba menggembirakan insan-insan yang disyanginya~
Powered by Blogger.

Blog Archive