blog ini akan di buka semula dalam tempoh

Monday, November 22, 2010

SUMPAH berkesan!

salam.
baiklah.
bagi mereka yang bekerja, anda mungkin akan mengalami masalah ketika berada dalam lif bukan? kadang-kadang lif tersebut sesak dan faham-faham sahajalah aromanya (terutama sekali waktu keluar lunch atau balik dari kerja). di bawah ni zureen kongsikan sedikit tips untuk anda agar manusia-manusia tersebut TAUBAT tak mau masuk lif dah.. haha!




1. Ketika anda hanya berdua dengan orang tak dikenali, cuit bahunya! Kemudian anda pura-pura melihat ke tempat lain..

2. Buat muka menyeringai kesakitan sambil pegang kepala anda dan menjerit "Diam, semuanya diam!".

3. Bawalah kamera dan ambillah gambar semua orang yang ada di dalam lif.

4. Pindahkan meja kerja anda ke dalam lif. Jika ada yang masuk, tanyakan apakah mereka sudah membuat temujanji?

5. Letakkan sebuah bungkusan di sudut lif, jika ada yang masuk, tanyakan apakah mereka mendengar bunyi tik...tik...tik...

6. Anda pura-pura jadi pramugari! Tunjukkan prosedur keselamatan penerbangan seperti di dalam kapalterbang.

7. Ketika pintu menutup, beri pengumuman kepada semua orang. "Bertenang, jangan panik, nanti pasti terbuka lagi!".

8. Bukalah beg tangan anda, sambil melihat ke dalam beg tangan, tanyalah "Udaranya cukup tidak disitu?"

9. Diam dan jangan bergerak sama sekali di sudut lif, menghadap dinding, jangan sesekali keluar.

10. Dengarkan suara di dinding lift dengan stetoskop.

11. Buatlah garis di lantai sekeliling anda menggunakan kapur, lalu beritahu "Ini adalah wilayah SAYA"


selamat mencuba!! 
=)

6 comments:

Fatimah Hj Abd Rani said...

zurin memang da boom

zureen said...

kaka bibi - hahaha.. da boom?? :P

hatima said...

ahahaha tensen gila kalau aku yang jadik mangsa :D

alienelliz said...

haha no 11..like..haha =P

zureen said...

hatima - hahaha! tahu xpe. kalau zureen pun, silap2 leh histeria kt dalam lif tu.. hahha

zureen said...

alienelliz - slmt mencuba! hihihi~

About Me

My Photo
seorang gadis biasa yang boleh berdikari dan sentisa cuba menggembirakan insan-insan yang disyanginya~
Powered by Blogger.

Blog Archive