blog ini akan di buka semula dalam tempoh

Sunday, April 17, 2011

help zureen! period cramps!

"ya Allah, semoga period cramps ini berkurangan. amin" (doa tapi muka hepi =.=")



nak tahu tak? zureen dah lama tak update! haha. then, bila dah update ni, faham-faham sajalah, mesti ada yang tak kena! yes. sangat moody! zureen tak suka benda ni tau. tiap-tiap bulan datang. yes girls! PERIOD CRAMPS! orang lelaki memang tak tahu benda ni, tapi kalau yang dah beristeri tu, mungkin dah tahu lah kan?

tapi, kalau ada lelaki yang period, tahu lah kot? (ada ke? takde!! hahah)

period cramps ni memang buat zureen tak tahan. rasa nak sedut je lemak-lemak ni! (ada kaitan ke? haha) bukannya apa, semua kerja pun susah nak buat, nak baring sakit, nak jalan sakit jugak, nak duduk pun sakit!! ades. kenapa perlu period cramps ni?

orang ada bagi tips dekat zureen, contohnya :
- jangan minum sejuk
- pergi bersukan
- jangan pakai sua pendek
- pakai stokin
- kipas jangan kuat sangat

haa.. zureen bukan tak buat, buatlah sampai bila-bila pun, tetap sama. tetap sakit! huhu. kalau sakit kejap, zureen tak kisah, tapi sampai 3 hari! hari pertama, jangan cakap laa. memang sakit. rasa nak nangis saja!

cik sushi : yang girls, ada petua tak macam mana nak kurangkan kesakitan period cramps ni?

6 comments:

amalina abdullah said...

huhu..senarnya x pernah pun rsa senggugut yg teruk kecuali waktu 1st time period.. x tau la apa petua yg besa org amalkan.. but, after ambil herbalife, da x rasa da skit2 senggugut.. period kuar dgn sng n x rsa pun yg kita ni period.. kwan2 yg ada msalah senggugut pun kata pas ambl ni da x rsa skit da..

FarhaNezam said...

tak dapat nak menolong la zureen hehe.. tpi kakak aku macam ni jugak sampai terdampar kat tangga sebab sakit sangat..

Anonymous said...

hehehe....akulah ni zureen....abang pian.....sebenarnya period cramps ini aku tidak tahu.....tapi aku ada tahu sikit2 lah.....memeang betul apa ko suggest....mesti kongsi kat lelaki, supay durang tahu....banyak lelaki tak tahu hehehe
'

zureen said...

amalina - so, herbalife tu memang berkesan ek?

zureen said...

farhanezam - wahh! dasyatnya period cramp kakak kamu! hoho!

zureen said...

abg pian - ya ya. lelaki mesti tahu benda ni :)

About Me

My Photo
seorang gadis biasa yang boleh berdikari dan sentisa cuba menggembirakan insan-insan yang disyanginya~
Powered by Blogger.

Blog Archive