blog ini akan di buka semula dalam tempoh

Monday, March 07, 2011

sopan sikit boleh kan?

Asalammulaikum. Hai kawan-kawan! =)

baiklah, bercakap pasal kuliah, zureen suka sangat kongsi apa yang zureen nampak. dan benda-benda macam ni lah yang selalu jadi isu dan bahan umpatan orang sekeliling kan?

firstly, zureen nak cakap pasal etika berpakaian masa masuk kuliah. kalau budak-budak IPG, jangan cakaplah. semua pun pakai formal. dan itu cukup bagus!!! yang tak berapa nak bagusnya, kehidupan di universiti. nak tahu apa mereka pakai?

sumber : google

1. baju yang menampakkan 'lurah dendam'
lurah dendam? haha! ape kejadah nak pakai baju yang menampakkan lurah dendam kan? khas untuk pompuan. yang lelaki, nak pakai baju yang macam ni agak-agak laa oke? cukur bulu dada awak tu dulu! haha. oke, apa motif sebenarnya mereka berpakaian sedemikian rupa? ish-ish. nak bagi free show ke? jangan laa nak melabelkan diri anda sebagai 'perempuan murah' pula oke? pedas tak ayat zureen? heh.

2. baju jarang nampak bra
haa! ni memang favourite hot chicks dekat kolej. time kuliah, nak tayang itu, tayang ini. ish-ish. memang tak patut. ni bukan sahaja buat lecturer tak senang duduk, budak-budak laki pun macam tu jugak. bukan jeles. benda ni buat apa nak jeles kan? cuma, sebagai perempuan, zureen malu tau tak? lebih-lebih lagi pakai baju putih, bra wane kuning striking gitu. nak pegi cari bapak ayam ke hape? ish-ish.

3.skrit terlalu pendek
zureen tahu peha awak gebu. peha idaman semua oranglah katakan. haha. masalahnya, time awak duduk tu.. haaa! nampak panty! mak oiii! kalau panty tuu wane pink-pink okay laa jugak. ni tak, siap ada gamba otromen lagi. haa pesal? awak pakai laa skrit yang panjang sikit. lagi bagus, awak pakai seluar. kurang risiko kena rogol. kan?

sumber : google


4.singlet
fuuhhh! kalau tengok pompuan atau laki pakai singlet gi kuliah memang jadi tumpuan lahh! nak tahu kenapa? sebab orang nak tumpu kat mulu tiak (bulu ketiak) dia! kalau cukur, licin, bersih, takpelah. ni tidak. dah laa panjang, kerinting lak tuh! mak aihhh! spesis apakah ini?

nak gi kuliah ni, kita timba ilmu. bukan nak gi disko ke hape ke. pakai elok-elok, sopan, kemas-kemas sikit. insyaAllah, ilmu tak segan nak masuk kat kepala hotak kita.

cik sushi : ayat kasar sikit sebab emo Man United kalah lagi. bye!

4 comments:

Syat0za said...

camtu ekk kalo kat IPG? waaa~

zureen said...

zai - alahaiii. bukan-bukan. baca entri tu betul-betul. hehe~

Liquid said...

kalo pakai macam kt dlm gambar tuh mmg x jadi blaja lah smua student hahaha

zureen said...

liquid - amboiiiii! suke awak ye? hahah!

About Me

My Photo
seorang gadis biasa yang boleh berdikari dan sentisa cuba menggembirakan insan-insan yang disyanginya~
Powered by Blogger.

Blog Archive