blog ini akan di buka semula dalam tempoh

Tuesday, March 08, 2011

melatah : "ohhhh ***** kau besarrr!!!''

bila bosan dalam kelas, update blog lah! heh~
AMARAN : entri tidak serius.


"ohhh mak engkau mampos!"

"ohhh.. **** kau takde!"


"opocottt!"


"ohhh bapak ayam aku!"


''ohhh..  *** *** *** *** ***!!!''

haa. agak-agak, golongan manakah yang sering mengalami situasi di atas? mestilah golongan yang MELATAH kan? entri ini saja, suka-suka. bukan maksud untuk mengutuk dan memperendah-rendahkan golongan ini. tapi, memberi ruang untuk anda semua mencurahkan idea masing-masing, bagaimana agaknya mereka ini boleh menghentikan tabiat melatah itu. ececcecechhh! formal pula kan?

siapa melatah?
haa. golongan yang melatah ni selalunya :
-orang tua
-makcik
-nenek
-kaum wanita
-orang yang anggap dirinya tua
-orang-orang yang mempunyai kondisi jantung yang lemah (agaknye kot. sbb dorang takleh terkejut. haha!)


kenapa mereka melatah?
-baka?
-pengaruh persekitaran?
-mereka anggap melatah itu cool
-Tuhan balas balik perbuatan mereka yang suka ketawakan orang melatah (hukum karma)
-takleh terkejut
-kurang exercise (haha! takde kena-mengena oke?)

bila mereka melatah?
-time orang sebut nama dia
-cucok pinggang dia
-nampak hantu

kesan?
-buat dosa (maki hamun)
-sesak nafas
-letih (especially mangsa diusik berulang-ulang kali)
-boleh pengsan
-boleh koma
-boleh MATI
 
cara mengatasi?
-gam mulut dia (sekurang-kurangnya dia melatah dengan cara miming) haha!
-operate dan keluarkan kotak suara dia
-rendam clorox dan minum sampai bisu
-minum cuka getah 2 kali sehari



cik sushi : SUMPAH! entri ni tak serius. Do not try this!!

2 comments:

Syat0za said...

erkkk.. akak melatah kan?! kan?! haha

zureen said...

zai - maaf. tak oke? kadang-kadang je. haha.

About Me

My Photo
seorang gadis biasa yang boleh berdikari dan sentisa cuba menggembirakan insan-insan yang disyanginya~
Powered by Blogger.

Blog Archive