blog ini akan di buka semula dalam tempoh

Friday, October 08, 2010

kenapa BHA?

baiklah.
merujuk terus ke tajuk di atas, ya. begini ceritanya.


''hey pendek, berapa tinggi?''

suara wanita hingusan itu membuatkan jantung saya berderau. serious, rasa ringan saja tangan ini untuk memberikan kesan tapak tangan di wajahnya. ataupun, ingin saja membaling penyapu yang berhampiran ke bahagian badannya yang agak2 seperti tong drum tersebut.

''hey pendek, aku tanya ni, kau dengar tak?''
zureen hanya membiarkan pertanyaan tersebut tidak berjawab. walaupun rasa ingin mengoyakkan mulutnya yang agak berbau akibat ulcer itu, zureen tetap balas dengan senyuman.

''hey gemuk. pergi cuci mulut. bau!''
sebenarnya, ayat tersebut hanya berkumandang di dalam hati. tidak dapat memuntahkan ayat tersebut. entah mengapa. mungkin masih dididik untuk memberikan sedikit rasa hormat kepada mereka yang sememangnya tidak LAYAK untuk dihormat pun!

mungkin, zureen terlalu sensitif. tapi ayat sedimikian rupa memang tidak patut di muntahkan.apatah lagi, jika ada orang lain yang mendengar ayat tersebut. padahal, wanita itu bukanlah cantik sangat. badan seperti tong drum, wajahnya seperti jalan yang belum di tar! mungkin juga wanita ini bergurau, tapi, rasanya anda semua juga akan mengamuk jika ada seseorang yang melemparkan kata-kata sedemikian ke arah anda bukan?

*sigh
''kenapa kelemahan sekecil ini perlu ditertawakan?''
''kenapa kelemahan sekecil ini perlu dijadikan sebagai alat untuk merendah-rendahkan orang lain?''
''kenapa perlu mempertikaikan ciptaan Tuhan?''

itu adalah antara persoalan yang sering berlegar-legar di minda. apa motif mereka sebenarnya? melunturkan semangat? haha! ianya tidak akan terjadi. :)

''hey dude! even i rendah, sekurang-kurangnya, i ada boyfriend'',
''i bukan tak mau ada boyfriend. ramai yang beratur. tapi, tahu sajalah. i malas. malas nak layan cinta-cinta sekarang ni''

my GOSH! sangat-sangat meluat bila dengar ayat-ayat tersebut. memang tak tahan! cakap ja lah tak laku kan? haha. zureen just tersenyum puas, manakala wanita tersebut menjeling - sakit hati mungkin!

kesimpulannya,
biar apa orang nak kata kan?
yang penting, stay comel. haha.
SARANGHAE AMRI ASHRAF!


YOU ARE LOOSER TONG DRUM! HAHA!

About Me

My Photo
seorang gadis biasa yang boleh berdikari dan sentisa cuba menggembirakan insan-insan yang disyanginya~
Powered by Blogger.

Blog Archive